Šaleška danes / Družba

Napad na inšpektorja

V sredo zvečer je nosilec gostinske dejavnosti iz Celja pred poslovnimi prostori Zdravstvenega Inšpektorata v Celju pričakal predstavnika inšpektorata, ga napadel in lažje poškodoval. Oškodovanec je tega dne  v sodelovanju s policisti izvajal inšpekcijski nadzor pri navedenem nosilcu gostinske dejavnosti. Takoj po sprejetem obvestilu so na kraj odšli policisti, ki so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja dejanja ugotovili, da je dejanja osumljen 23 letni moški iz Celja. O dejanju je bil obveščen dežurni državni tožilec in dežurni preiskovalni sodnik. Policisti so mu naslednji dan odvzeli prostost na podlagi določil ZKP, zaradi suma storitve kaznivega dejanja Preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi po 299. členu KZ-1. Zasegli  so mu tudi bokser in teleskopsko palico. Zoper osumljenega bodo na Okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo, prav tako bodo policisti zoper njega zaradi posesti nelegalnega hladnega orožja uvedli hitri postopek po Zakonu o orožju.

Smrtna žrtev na avtocesti

Danes, nekaj pred 17. 30 uro, se je na avtocesti v bližini počivališča Zima, v smeri proti Celju, zgodila prometna nesreča v kateri je umrl 54-letni voznik skupine vozil, državljan Poljske. V prometni nesreči so bila udeležena štiri vozila. Do prometne nesreče je prišlo na desnem voznem pasu, kjer je zaradi del na cesti nastala kolona. 54-letni voznik skupine vozil je silovito trčil v stoječo kolono vozil in dve tovorni vozili pred seboj potisnil še v tretje tovorno vozilo. 54-letni povzročitelj je na kraju nesreče umrl. Poškodovana sta bila še dva voznika tovornih vozi. Po prvih podatkih naj bi šlo za lažje poškodbe. To je letos že tretja smrtna žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje.

Število okužb občutno narašča

V sredo so v Sloveniji po vladnih podatkih ob 6432 PCR testih potrdili 1164 okužb z novim koronavirusom. Delež pozitivnih testov je bil tako 18,1-odstoten. V bolnišnicah se zdravi 501 bolnik, kar je eden več kot dan prej, intenzivno terapijo pa jih potrebuje 106, kar je sedem več kot dan prej. Umrli so štirje bolniki s covidom-19. V Saša regiji je bilo včeraj v Velenju 17 okužb, v Šoštanju 2, v Šmartnem ob Paki 1, v Mozirju 4, v Nazarjah 3, na Rečici ob Savinji 1, v Gornjem Gradu 3, na Ljubnem 5  primer0v okužbe. V nam bližnjih občinah pa so bile v Črni na Koroškem 4 okužbe, v Mežici 8, na Prevaljah 4, na Ravnah na Koroškem in v Dravogradu po sedem, v Slovenj Gradcu 8, v Mislinji 1, na Dobrni 2, v Vojniku 8, v Celju 37, v Žalcu 18, na Polzeli 5, v Braslovčah 7, v Preboldu 2, na Taboru 4 in na Vranskem dve okužbi. Minister za zdravje Janez Poklukar je na vladni novinarski konferenci ocenil, da smo “krepko zakorakali v tretji val epidemije”. Številke o okužbah glede na prejšnji teden rastejo med 5 in 20 odstotki, porast je v bolnišnicah vključno z oddelki za intenzivno nego, na teh oddelkih je tudi vse več mlajših pacientov. Med pomembnimi razlogi za porast je angleška različica novega koronavirusa.