Na generalki pred finalom Uršlja gora obeta epsko zabavo!

Po rekordnem Šmohorju s hribovsko povratnico Alyo Korošci napovedujejo zabavo vseh zabav!
Sviglo production

Pred predzadnjim dogodkom 15. sezone največjega slovenskega pohodniškega gibanja se hribovska karavana seli na Koroško, kjer v soboto domačini in pester program obljubljajo največjo hribovsko zabavo doslej!

Tokratna sobotna destinacija ljubiteljev slovenskih hribov in dobre zabave je najvišja točka v zadnjih letih tega vseslovenskega gibanja – mogočna, kar 1699 metrov visoka Uršlja gora. Sapo bodo, še bolj kot klanci, jemali naravnost čudoviti pogledi z vrha, od koder se izpred tamkajšnjega planinskega doma in najvišje ležeče cerkvice v Sloveniji pogled razprostira na prekrasno Koroško pokrajino.

Uršlja gora bo v soboto omogočala številne prekrasne poglede. Tudi na dolino.
Lea Mederal Gams

Spremljevalni program povezujejo nepogrešljivi športni komentator Gregor Janežič, Dean On The Mike iz Aktualove Galame in Nina Cestnik Pavlič iz Petkove pumpe, poleg animacijskih nagradnih iger pa na vsakem hribu pozdravimo še slovenskega velikana, ki prejme posebno priznanje za življenjsko delo in trajno zapuščino našemu narodu. Na Plešivcu, kot je drugo ime za Uršljo goro, bo z nami tudi ponosni lastnik številnih Guinnessovih, evropskih in svetovnih rekordov v plavanju na dolgih progah Martin Strel.

Iz rek v hribe – na Uršljo goro pride tudi legendarni ultramaratonski plavalec Martin Strel.
Martin Strel Facebook

Kmalu po odprtju dogodka bo hribolazce pred Domom na Uršlji gori uvodoma nežno pobožal vokal šarmantnega Marka Vozlja, ti pa se bodo nato lahko še v bolj poskočnem koraku zavrteli ob spremljavi narodnozabavne glasbe domačega ansambla Juhej.

Pester glasbeni program kar petih izvajalcev tokrat dopolnjujeta še Klemen Bunderla, ki bo zjutraj s slovensko himno dogodek odprl kot prvi moški v tej hribovski sezoni, in fatalka Martina Švab, ki bosta zbrane na vrhu Koroške zabavala s svojimi skladbami in skupnim prvencem Bodi ob meni ter priljubljena Alya, ki se tudi v letos vrača v hribe.

Na Koroškem bosta svoje in skupno uspešnico zapela tudi Klemen Bunderla in Martina Švab.
Sviglo production

Dogodki Laško Gremo v hribe so osnovani na ideji in promociji pohodništva, zato si organizatorji želijo, da se obiskovalci tudi na Uršljo goro odpravijo na zdrav in do narave prijazen način – peš ali s kolesom, avtomobile pa pustijo v dolini oz. na izhodiščnih točkah.

Obiskovalci bodo lahko spet pokramljali še z ambasadorko gibanja Leo Mederal Gams, navihanima Poštarjem Lojzom in Zinko, jeklenim možem Rudijem Siegerjem in mnogimi drugimi zabavnimi Aktualovci in Veseljaki.

Aktualovci in Veseljaki so pripravljeni in se veselijo prvega obiska v hribih na Koroškem.
Sviglo production

V duhu prizadevanj nositeljice projekta Pivovarne Laško po povezovanju kultnih domačih znamk bo Elan pohodnikom vnovič omogočil testiranje naprednih, električnih koles linije Mantis, svojo kolekcijo kakovostnih pohodniških čevljev pa bo na ogled postavila žirovska Alpina. Največ pogledov bo zagotovo ukradel par unikatnih usnjenih retro gojzarjev, izdelanih posebej za akcijo Laško Gremo v hribe, ki bo Uršljo goro zapustil na nogah novega lastnika. Z nekaj sreče – morda prav vas?

Alpinini unikatni usnjeni retro gojzarji Laško Gremo v hribe na Uršlji gori čakajo novega lastnika.
Sviglo Production

Več kot dovolj razlogov, da to soboto obujete gojzarje in osvojite najvišji vrh letošnje sezone, 1699 metrov visoko Uršljo goro, kjer pregovorno greha ni. Pa ne pozabite – začetek je ob 9:30!

Tudi predzadnji dogodek bo postregel z vrhunskim glasbenim programom.
Sviglo production

Utrinke s prejšnjega, julijskega dogodka na Šmohorju si lahko ogledate v videoposnetku spodaj.