Knjiga receptov starih mam

n/a
n/a

V enoti Vrtca Šoštanj Urška Topolšica so sodelovali v vseslovenskem projektu Z igro do prvih turističnih korakov. Letošnja rdeča nit projekta je Okusni zakladi: Lokalni kulinarični spominki s trajnostnim pridihom. Kulinarični turizem pomeni odkrivanje kulture določene dežele ali destinacije preko lokalne hrane in pijače oziroma kuharskih tradicij. Ker postaja kulinarični turizem čedalje pomembnejši segment turističnega sektorja tudi v Sloveniji, so se odločili, da bo naslov teme »Topolški kulinarični zakladi«.

Cilj je bil ustvariti kulinarični spominek, ki bi odražal bistvo našega kraja in njegove kulinarične tradicije. Odločili so se, da bodo izdelali lokalni spominek, ki bo pripomogel k ohranjanju tradicije in okusov, značilnih za njihov kraj. S pomočjo različnih aktivnosti so vzgojiteljice želele pri otrocih na zabaven, ustvarjalen in poučen način spodbujati njihovo radovednost, raziskovanje in povezovalno okolje. V projekt so vključili otroke, njihove starše, babice, dedke ter lokalne pridelovalce in društva.

Zelo so veseli in ponosni na svojo prvo knjigo, v kateri so zbrani recepti naših starih staršev, in prvo vrtčevsko sladico, katere sestavine predstavljajo okuse lokalnih pridelovalcev. Želijo si, da bi bila knjiga kulinaričen spominek, ki bo povezoval družino, prijatelje in tradicijo bogatih okusov.