Kolesarjenje z županom po Štrekni uspešno

Predaja kolesa Elan
Naš čas

Pretekli petek je MO Velenje izvedla dogodek Z županom na kolo po Štrekni, ko se je na kolesarjenju po Štrekni županu Mestne občine Velenje Petru Dermolu in županu Občine Mislinja Bojanu Borovniku pridružilo okrog 100 občanov in drugih obiskovalcev. Dogodka so se udeležili tudi predstavniki podjetja Elan, ki je Mestni občini Velenje podarilo električno kolo za bolj trajnostno premagovanje razdalj uslužbencev. Prav tako bo kolo Pony še pred koncem poletja podarilo tudi podjetje Turna. PSC Praprotnik pa bo na postajališču v Lokah postavil stebriček z orodjem za popravilo koles.

Kolesarjenje so zaključili na Cankarjevi ulici, kjer je potekala Promenada okusov. V Mestni občini Velenje v letošnjem letu, ko smo nosilec evropskega naziva zeleni list, še bolj spodbujajo trajnostno premikanje ter uporabo koles in Lokalca ter hojo. Zato bodo na občinskih družbenih omrežjih objavili tudi nagradno igro, s katero želijo spodbuditi h kolesarjenju tako po vsakodnevnih opravilih po mestu kot za rekreacijo.

Kot dodatno motivacijo za kolesarjenje po novi kolesarski povezavi so mestni ponudniki kolesarske opreme prispevali športne nagrade, in sicer Hervis, Ciklosport in Intersport. Zaradi slabega vremena v petek nagradne igre ob zaključku kolesarjenja niso uspeli izvesti, zato jo bodo izvedli na družbenih omrežjih, kjer lahko sodelujete vsi. Nekaj nagrad pa bodo razdelili med udeležence kolesarjenja. Nagradna igra bo potekala od danes, 11., do 14. junija.

Vabljeni k sodelovanju!