Včasih je dobro biti prvi!

Janja Praznik
Naš čas

Apo vizija je podjetje, ki se že petintrideset let ukvarja z računovodstvom, davčnim in drugim svetovanjem. Delajo tako za gospodarske kot negospodarske subjekte in različne statusne oblike. Podjetje se je razvilo iz Knjigovodskega servisa, ki sta ga leta 1988 ustanovila zakonca Janja in Marijan Praznik.

Maja so skupaj z revijo HR&M v Vili Bianci pripravili poslovni zajtrk z zanimivim naslovom »Včasih je dobro biti prvi!« Zakaj je dobro biti prvi, je pojasnila prokuristka podjetja Janja Praznik, ki pravi, da je dobro biti prvi pri zaznavanju potreb in trendov na trgu in se nanje pravočasno pripraviti. Tako so se v podjetju Apo Vizija že prilagodili na delo in izmenjavo E-računov tudi v gospodarstvu. Kljub začetni skepsi pa po uvedbi tovrstnega brezpapirnega poslovanja z računi med strankami zaznavajo zadovoljstvo. Janja Praznik ob tem dodaja, da računovodske storitve ne morejo gledati v preteklost, temveč v prihodnost. Kljub temu je pri digitalizaciji procesov potrebna previdnost v smislu zaščite pred zlonamernimi vdori in poneverbami, pred katerimi pa se lahko zaščitimo z dobrimi programskimi orodji.

Apo vizija oziroma skupina Apo Accounting je svoje delovanje razširila še izven Šaleške doline in ima poleg poslovalnic v Velenju in Šoštanju zdaj svoje poslovalnice še v Mariboru, Ljubljani in Piranu. Posebej ponosni pa so na dejstvo, da nekatere stranke ostajajo z njimi že od vsega začetka, torej že petintrideset let.