Zgodba, na vilice navita

Zgodba, na vilice navita
J. Miklavc

V Starem Velenju se je tudi letos odvila zgodba, navita na vilice. Zavod za turizem Šaleške doline in Šili testenine sta tretje leto zapored pripravila dogodek ob najdaljši mizi v Šaleški dolini, ki je potekal v starem mestnem jedru, na Starem trgu.

Direktorica Zavoda za turizem Šaleške doline Alenka Kikec poudarja: "Pripravili smo najdaljšo mizo v Šaleški dolini, v sodelovanju z družino Šilc, lokalnimi proizvajalci cenjenih testenin. Dogodek smo poimenovali 'Zgodba, na vilice navita', saj želimo obiskovalcem predstaviti vrhunske lokalne testenine v slogu italijanske kulinarike. Obiskovalci so uživali tudi v italijanski glasbi."

Barbara Šilc je pripravila številne specialitete z italijanskim pridihom, kar je še dodatno obogatilo celotno izkušnjo. Razprodan dogodek je dokaz priljubljenosti te edinstvene kulinarične prireditve. Gostje, večinoma iz lokalnega okolja, a tudi iz drugih krajev, so imeli priložnost okusiti vrhunske testenine in uživati v prijetnem vzdušju Starega trga. Kulinaričnega razvajanja se je udeležilo 130 obiskovalcev, kar je prispevalo k nepozabnemu doživetju.