Preventivna akcija “Še 365 dni”

Preventivna akcija “Še 365 dni”

S včerašnjim dnem se začenja preventivna akcija, ki jo AMTK (Auto Moto Turing Klub) Velenje, skupaj z AMZS (Avto moto zveza Slovenije), ob pričetku novega šolskega leta vsako leto izvaja v okolici osnovnih šol v Velenju. Akcija je preventivna in opozarja voznike na povečano število otrok ob in na cestah ob pričetku novega šolskega leta. Zakaj takšno ime? “"Še 365 dni" zato, ker moramo biti vozniki pozorni na najbolj ranljive udeležence v prometu, pešče, vseh 365 dni v letu in ne samo ob pričetku novega šolskega leta,” pravi Jožef Stakne, predstavnik AMTK Velenje.
Akcija bo potekala danes ob 12:30, na cesti pred Osnovno šolo Anton Aškerc. Tako kot vsako leto bosta prisotni maskoti AMZS Slovenija, to sta Anja in Marko, ki bosta mimovozeče na prijazen način opozarjala, da so do začetka novega šolskega leta še štirje dnevi in da naj bodo pozorni predvsem na šolske otroke. Pa ne samo vozniki, pomembno je, da smo v prometu pozorni vsi udeleženci.

“Vse te nove tehnologije: električni skiroji, telefoniranje med hojo, vožnjo ter podobne aktivnosti vsekakor vplivajo na našo pozornost in na naše obnašanje v prometu. Problematična je tudi infrastruktura. Po navadi rečemo, da bi vozniki morali biti bolj pozorni. A temu ni tako, vsi udeleženci moramo biti dosledni v prometu in paziti tudi na ostale,” še opozarja Stakne. Člani AMTK skupaj z AMZS bodo pred osnovnimi šolami prisotni tudi prve tri dni novega šolskega leta.