Pozornost tudi medsebojnim odnosom in prijateljstvu

Vrtec Šoštanj
tp

V javnem vrtcu Sonček, ki deluje pod okriljem Osnovne šole bratov Letonja Šmartno ob Paki, so za novo šolsko leto vpisali 139 otrok (kar je nekaj manj kot je zmogljivost vrtca), od tega 29 na novo. Otroke, stare od enega do šest let, so razporedili v osem oddelkov. »Takšni so trenutni podatki, vendar pričakujemo, da se nam bo med šolskim letom pridružil še kakšen nadebudnik,« pravi pomočnica ravnatelja za vrtec Dominika Podgoršek.

Posebno pozornost bodo namenili medsebojnim odnosom in prijateljstvu, nadaljevali pa z začrtanim programom na področju zdravega načina življenja, kjer bodo poleg zdrave prehrane v ospredju tudi različne športne aktivnosti – od smučarskega do plavalnega tečaja, vrtca v naravi, Otrok telovadi (projekt, ki ga izvajajo v popoldanskem času), še našteva sogovornica in dodaja: »Pri tem bomo tvorno sodelovali s Centrom za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Velenje, zaznamovali bomo svetovni dan zdravja, pa svetovni dan čebel.«

Na zajetnem seznamu so poleg omenjenega še pevski zbor, angleške urice, projekt Spoznavajmo domači kraj na osnovi pohodov, snujejo plesni krožek. Pri izvajanju nekaterih projektov računajo na podporo staršev, s katerimi sodelujejo skozi celo šolsko leto, organizirajo jesensko in družinsko srečanje, zaključni izlet.

Več v Našem času, št. 35.