Srebrna velenjska karateistka Maja Mari Pisnik

Maja Mari Pisnik s trenerko Pio Cesar
Naš čas

Karate 1 Youth League v Poreču – Zlato in srebro za mladi slovenski karateistki na Svetovni ligi mladih – 3.400 karateistov iz 74 držav

Poreč, 30. Junija – Mladi karateisti in karateistke so se zbrali v hrvaškem letovišču Poreč na najmočnejšem in najprestižnejšem mladinskem tekmovanju Svetovni ligi mladih – Karate 1 Youth League. Kar 3.700 iz 74 držav jih je prišlo, da bi pokazali svoje talente, se med seboj pomerili v znanju in pripravljenosti.

Mladi karateisti in karateistke iz Slovenije so opravili 76 nastopov, domov pa so prišli z dvema odličnima uvrstitvama. Zlato medaljo si je priborila Elizabeta Molnar, Karate klub Ljubljana, športne borbe dekleta U21, do 68kg, srebrno pa Maja Mari Pisnik, Karate klub Velenje, v katah, U14. Slovenski tekmovalci so pokazali dobro formo, saj so skupaj dosegli 48 zmag.

V kategoriji kat do 14 let so tri naša dekleta naravnost blestela in vse je že kazalo na to, da bo Slovenija v tej kategoriji posegla po več kot enih stopničkah. Na koncu se je do odra za najboljše prebila le Maja Mari Pisnik, ki se je do finala prišla s kar šestimi zmagami. V prvem krogu je ugnala Angelo Ricciardi iz Italije, v drugem Milo Djoković iz Srbije, v tretjem Eleno Treun iz Avstrije, v osmini finala italijanko Martino Beretto, v četrtfinalu pa je bila boljša še od Anandi Garg iz Indije. Za vstop v finale je izjemna Maja Mari izločila še eno italijanko, Floriano Carotenuto, do zlate medalje pa ji je zmanjkalo le 0,1 točke. V finalu je morala žal priznati premoč Nedi Beljkas iz Črne Gore.

V isti kategoriji sta odlično nastopali tudi Andjela Miljatović in Žana Jeršič, ki sta dosegli po 3 zmage in nedvomno vsa tri dekleta, ki prihajajo v kategorijo kadetinj, obetajo potencial za velike dosežke, tako v posamičnem kot v ekipnem delu kat.
V športnih borbah je tokrat blestela Elizabeta Molnar, ki je v kategoriji mlajših članic do 68kg ugnala vso konkurenco in osvojila zlato medaljo. Beti je v prvem krogu premagala Tess Vervoort iz Belgije, v drugem Rebecco Marshal iz Anglije, v tretjem Jovano Stojanović iz Črne Gore, v polfinalu Aysu Alyevo iz Azerbajdžana, v velikem finalu pa še Zaky Mariam Mohamed iz Egipta.