Gol poletju

NK Rudar
Naš čas

Zaključek nogometne šole NK Rudar – Samir Balagić stavi na ključne vrednote: razvoj, disciplino in skupnost

Velenje, 14. junija – NK Rudar Velenje je pripravil zaključek nogometne šole – Gol poletju. Poleg mladih nogometašev so se na stadionu Ob jezeru zbrali tudi njihovi trenerji, starši in ostali ljubitelji nogometa.

Nogometno popoldne se je začelo s predstavitvijo nogometne šole, na pomožno igrišče z umetno travo so prikorakale vse selekcije – od najmlajših U-5/U-7 do mladincev U-19, ki so velenjske barve zastopali v prvi slovenski mladinski ligi, kjer jih bomo spremljali tudi v prihodnji sezoni. Bučen aplavz so poleg prvoligašev požele tudi ostale selekcije – med njimi kadeti, ki so postali prvaki 2. kadetske lige – vzhod.

Zbrane sta po predstavitvi mladih nogometašev nagovorila direktor kluba Dajan Pavlović in župan MOV Peter Dermol. Oba sta se zahvalila trenerjem, staršem in vsem ostalim, ki tako ali drugače spodbujajo nogometno šolo in prispevajo svoj košček v mozaik grajenja nogometne prihodnosti.

Besedo je nato prevzel Samir Balagić, novi vodja nogometne šole. »Veselim se, da bomo skupaj gradili prihodnost naših mladih nogometašev. Moja vizija temelji na treh ključnih vrednotah: razvoj, disciplina in skupnost. Verjamem, da vsak otrok nosi v sebi potencial, ki ga bomo s trdim delom in predanostjo razvijali. Poleg tehničnih in taktičnih veščin bomo poudarjali tudi pomembnost discipline in ekipnega duha, ki ju bodo naši mladi športniki nosili s seboj skozi vse življenje. Prav tako želim, da nogometna šola postane tesno povezana skupnost, kjer se bodo otroci, starši in trenerji podpirali in skupaj slavili uspehe,« je povedal nekdanji nogometaš.

Številni mladi nogometaši so se nato podali na zelenice, kjer so prikazali svoje nogometno znanje in vragolije. Nekaj se jih je podalo na stojnice in ustvarjalne delavnice z 'zeleno noto', letošnji zaključek nogometne šole je bil namreč obarvan tudi trajnostno. Dogodek je NK Rudar Velenje pripravil v sodelovanju z MO Velenje, nosilko naziva evropski zeleni list. Za ustvarjalne delavnice, na katerih so otroci predelovali prejete majice in izdelovali navijaške zastavice ter si poslikali obraz v barvah svojega najljubšega kluba, je poskrbela Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje.