Za prihodnost nogometa v Šoštanju se ni treba bati

Na odprtju so se predstavile vse selekcije kluba.
Naš čas

V naslednjih dveh letih naj bi prejeli sredstva, ki bodo omogočila razširitev športnega kompleksa

Šoštanj, 10. junija – Več kot dvesto mladih nogometašev, trenerjev, staršev se je tudi uradno razveselilo nove pridobitve – velikega igrišča z umetno travo na stadionu pod Vilo Široko. Gre za del športnega parka, ki bo na tem območju zrasel v prihodnjih letih. Da je dokončanje gradnje športnega parka ena izmed občinskih prioritet, je v svojem nagovoru med drugim povedal župan Občine Šoštanj Boris Goličnik.

»Vlaganje v športno infrastrukturo je pomembna naložba v prihodnost naše skupnosti. Z veseljem ugotavljam, da je v tem obdobju Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport objavilo razpis, ki financira naložbe v športno infrastrukturo. Zato računamo, da bomo v naslednjih dveh letih prejeli sredstva, ki bodo omogočila razširitev tega športnega kompleksa. Načrtujemo gradnjo novega velikega igrišča z naravno travo, sledila pa bodo teniška igrišča, igrišče za odbojko na mivki in balinišče. S tem bomo ustvarili celoten športni kompleks, ki bo vključeval tudi tribune in spremljevalne objekte. Prepričan sem, da bo to območje v prihodnjih letih postalo središče druženja in športnih dejavnosti, kar bo prineslo veliko dodano vrednost,« je povedal. Njihov cilj je omogočiti čim več brezplačnih aktivnosti za otroke. »Dokler bodo otroci tukaj trenirali in rasli, bomo delali na tem, da bo čim manj plačljivega.«

Otrokom želijo omogočiti kakovostne treninge

Predsednica NK Šoštanj, Petra Lipičnik, se je zahvalila vsem podpornikom kluba, še posebej podjetjema Nivig in FS Group, za donacijo vsake v višini 5.000 evrov. Izrazila je veselje ob novem velikem nogometnem igrišču z umetno travo, ki predstavlja izjemen prispevek za klub. Zahvalila se je tudi županu in svetnikom, ki so kljub težavam lanskega leta potrdili gradnjo igrišča.
»Vsi člani nogometnega kluba izražamo hvaležnost, saj se zavedamo, kako neprecenljivo je omogočiti otrokom kakovostne treninge na takem igrišču, in dejstvo je, da si marsikateri klub želi imeti tako odlično infrastrukturo.« Zaradi morebitnih težav z vandalizmom v občini so v klubu sprejeli ukrepe za varovanje igrišča. Poudarila je pomen podmladka in spodbujanja otrok že v zgodnjih letih k vključevanju v nogometne dejavnosti, pri čemer so vsi prisotni na dogodku izkazali podporo.
V imenu Nogometne zveze Slovenije je obiskovalce nagovoril Vlado Močnik, predsednik Medobčinske nogometne zveze Celje, ki je poudaril odlično delo šoštanjskega nogometnega kluba, prisotnost izvrstnega vodstva in trenerjev ter izboljšano infrastrukturo. Po njegovih besedah se za prihodnost nogometa v Šoštanju ni treba bati.

»Šoštanj ima pomembno vlogo v nogometni regiji, saj že dlje časa uspešno delujejo z mladimi selekcijami. Kljub temu pa obstaja želja, da bi v prihodnosti še bolj aktivno vključili članske ekipe in se morda ponovno prebili v prvo slovensko nogometno ligo. Ta cilj je del širših pogovorov s sosednjim klubom NK Rudar Velenje, ki tudi intenzivno deluje na tem področju in si želi ponovno vstopiti v prvo slovensko nogometno ligo.