Na dobrodelnem teku teklo kar 165 parov

Sodelujoči v teku na 3,3 kilometra dolgi progi so nastopili v šestih kategorijah.
Naš čas

Zbirali denar za šolski sklad Z roko v roki

Eden od tradicionalnih projektov, ki jih izvajajo učenci in zaposleni na Osnovni šoli bratov Letonja Šmartno ob Paki, je dobrodelni Sončkov tek. V minulem šolskem letu jim ga zaradi slabih vremenskih razmer ni uspelo izpeljati, v četrtem poskusu – minulo soboto – pa smo bili pri šoli lahko priča pravemu olimpijskemu razpoloženju.
Na 9. tradicionalnem Sončkovem teku so v prelepem sončnem vremenu z roko v roki tekli šmarški šolarji, njihovi starši, sorodniki, prijatelji. Kar 165 parov je poskušalo v čim krajšem času preteči 3,3 kilometra dolgo progo, ostali udeleženci, ki niso tekli, pa so se po progi odpravili peš z olimpijskim geslom na ustih: pomembno je sodelovati in ne zmagati.

Poleg teka potekale so potekale še številne delavnice: učenci in učenke 1. triade so igrali boj med dvema ognjema, preizkusili so se v hoji po vrvi in igri štrbunk, zanje so učitelji pripravili tudi zanimiv spretnostni poligon: učenkam in učencem 2. triade so gasilci PGD Šmartno ob Paki »pokazali« dimno sobo in igre z gasilskimi cevmi ter tunelom. Posebej zanimiva je bila predstavitev gasilskega vozila.
Občudovali so kraškega ovčarja Dona, ki je skupaj s svojo lastnico Moniko Žibret izvajal praktično vse, kar mu je bilo zadano, v telovadnici je udeleženec polfinala Slovenija ima talent Miro Gavrič pokazal neverjetne izvedbe s kolebnico. V skakanju s kolebnico so se preizkusili tudi sami. Učenke in učenci zadnje triade so se razgibali v odbojki na mivki, s taborniki so se preizkusili v streljanju z lokom. Na dogodku so sodelovali še reševalci nujne medicinske pomoči Zdravstvene postaje Velenje. Ti so jim predstavili svoje reševalno vozilo, Damjan Ločičnik pa veščine prve pomoči, še posebej oživljanje in uporabo defibrilatorja.

»Veseli smo, da nam je tokrat le uspelo izpeljati to našo športno prireditev. Doživeli smo lep, športno obarvan dan z dobrodelno noto, saj smo zbrali lepo vsoto denarja za naš šolski sklad Z roko v roki. Da je bil dan zanimiv in razgiban, se zahvaljujeva vsem sodelavkam in sodelavcem, seveda pa tudi vsem zunanjim sodelujočim,« sta povedala vodji prireditve učitelja Damjana Paulič in Matej Jug.

Sodelujoči na teku so nastopili v šestih kategorijah, pri tem so jih budno spremljali sodniki iz Atletskega kluba Velenje. Pri šolskih fantovskih parih sta slavila petošolca Urh Vajngerl in Mark Ločičnik, pri dekliških šolskih parih sta zmagali Eva Lekše in Sara Jereb (obe 7. b); pri mešanih šolskih parih sta se veselila prve stopničke Lars Cotić in Nika Jelen (oba 6. a); v kategoriji moški – fant sta osvojila prvo mesto Bor Kugonič in Vid Kugonič (oba 6. b); zmagovalki v kategoriji ženska – deklica sta bili Tia Zupan Rehar (9. a) in prijateljica; v kategoriji mešanih parov pa sta zmagala Ana Drev (5. a) in Rok Drev.