Ose od petega naslova državnih prvakov loči sklepnih 60 minut

To soboto se bo odločalo o prvaku.

Najbližje prvenstveni lovoriki so pred zadnjim krogom rokometaši Gorenja, ki so v petek, v 29. krogu lige NLB, proti Slovanu vknjižili 21. zmago in ubranili točko naskoka pred Trebanjci.

Zmaga na Kodeljevem je bila težko prigarana, ljubljanska zasedba, ki jo bo naslednjo sezono vodil prav aktualni strateg Trima, Uroš Zorman, je namreč večkrat pokazala zobe. Zdelo se je celo, da bi lahko tik pred koncem prvenstva dodatno začinila boj za prvaka.

Že v prvem polčasu je Velenjčanom povzročala nemalo preglavic. Ko so se oddaljili na +3 (10 : 7), jim je hitro zadihala za ovratnik, izid pa do konca prvega dela poravnala (13 : 13). Tudi večji del drugega polčasa so domačini držali korak s favoriziranim Gorenjem. Za več kot gol se zasedbi nista odlepili vse do 55. minute, ko je za vodstvo gostov s 25 : 23 zadel Matic Verdinek. Z dvema zadetkoma naskoka so Velenjčani kmalu zatem povedli še drugič, a so se rokometaši Slovana manj kot minuto do konca znova približali na gol zaostanka (25 : 26).

Šaleški graščaki, ki so spremljali velenjsko zasedbo na še zadnjem gostovanju, so nekoliko lažje zadihali, ko je za 27 : 25 zadel Tilen Sokolič, v zadnjih sekundah je zmago os potrdil Verdinek (28 : 25). »Vedeli smo, da nas čaka izjemno težko gostovanje. Vse pohvale in poklon ekipi Slovana, ki se je borila vseh 60 minut, izkoristila praktično vse naše napake. Vedeli smo, kaj nam ta tekma prinaša in tudi mi se nismo predali niti za trenutek. Vesel sem, da smo zmagali,« je tesen obračun pokomentiral Tilen Sokolič, z devetimi zadetki najboljši strelec tekme.