Mednarodna regata na Velenjskem jezeru

Mednarodna regata na Velenjskem jezeru
Naš čas

Od petka, 24. do nedelje, 26. 5. 2024 je na Velenjskem jezeru v organizaciji ŠD ZOO STATION VELENJE potekala že 11. mednarodna regata RETRO VETROLOM!

Ob društvenem hangarju Zoo Stationa v Kampu Velenje so se v petek opoldne začeli zbirati jadralci na deski razreda Open Division2, ki se je kot olimpijska disciplina poslovila leta 1992 v Barceloni a je med jadralci na deski še vedno popularn, deske pa ne brez razloga imenovane 'QUEENS OF REGATTA' (Kraljice regate). Barvna, trikotna jadra so se začela previdno in natančno napenjati za navigacijsko regato ‘King of the Lake 2024’ (Jezerski kralj). V soboto in nedeljo je sledilo še 5 plovov regate, ki je štela za Pokal Slovenije in mednarodno razvrstitev ID2CA pri Mednarodni zvezi jadranja na deski IWA.

Regate se je udeležilo 20 jadralcev iz Slovenije, Avstrije, Nemčije, Švice in Grčije. Odlično vzdušje in trije dnevi jadranja v odličnih vetrovnih pogojih med 5 in 15 vozli vetra je zaznamovalo super jadralski vikend, ki ga ni zmotila niti slaba nedeljska vremenska napoved, ki se je spremenila in za zaključno slovesnost ponudila toplo, sončno popoldne. Vsi sodelujoči in prisotni so se strinjali, da se v še večjem številu vidimo prihodnje leto, na 12. izvedbi regate, ki bo 23. - 25. 5. 2025 v Velenju!

Med udeleženci regate velja omeniti legendi slovenskega jadranja na deski: Juto Ošlak Kranjc, eno izmed pionirk slovenskega jadranja na deski in Stojana Vidakoviča, ki nas je v tem razredu zastopal na olimpijskih igrah v Barceloni ter dokazal, da je še vedno med najboljšimi. Med domačimi jadralci velja izpostaviti našega vsestranskega jadralca Gala Potrč Pajka, ki je v skupni razvrstitvi dosegel odlično drugo mesto.