Brez sinergije ni mogoče pričakovati dolgoročnega uspeha

Konferenca Skaza
Naš čas

Gospodarski minister Matjaž Han na Skazini konferenci poudaril strateška vlaganja države v nove tehnologije

Velenje, 17. septembra – Slavnostni govornik na konferenci podjetja Skaza o trajnosti v slovenskem gospodarstvu je bil Matjaž Han, minister za gospodarstvo, šport in turizem, ki je izpostavil izjemno preobrazbo podjetja ter njegovo zavezanost k trajnostnemu razvoju. V govoru je poudaril, da je podjetje iz skromnih začetkov preraslo v visokotehnološko razvojno podjetje, ki s svojo organsko rastjo uspešno deluje v kompleksnem globalnem gospodarstvu 21. stoletja.

»Več kot 47-letna tradicija, številne nagrade za kakovost in dizajn ter njihova predanost lokalni skupnosti so ključni elementi, ki potrjujejo njihovo odličnost.« Minister je nadaljeval z razmišljanjem o pomembnosti strateških vlaganj države v nove tehnologije in ustvarjanje dodane vrednosti. Izpostavil je, da je obisk tovrstnih dogodkov, kot je trajnostni forum, priložnost za oceno, kako so bila državna sredstva usmerjena in kakšne rezultate so prinesla. Ob tem je poudaril potrebo po prestrukturiranju gospodarstva v trajnostno in krožno, kar zahteva še večje investicije, tako v Sloveniji kot v Evropi.

Nova prihodnost regije brez premogovništva

Minister je izrazil zmerni optimizem, saj verjame, da bo Evropa kljub izzivom, kot so pretirane regulacije, našla pot do konkurenčnosti. Obenem je opozoril na pomembnost sodelovanja med delavci, upravami in lastniki, saj brez te sinergije ni mogoče pričakovati dolgoročnega uspeha. Prihodnost Šaleške regije je prav tako izpostavil kot ključno točko, kjer bo potrebnih veliko sredstev in modrih odločitev, da se zagotovi trajnostna prihodnost, neodvisna od premogovništva.

»Upam, da bomo zakon, ki bo omogočil nadaljnje financiranje prehoda te regije, imeli na mizi do konca leta. Ta prehod mora zagotoviti novo prihodnost za regijo, ki ne bo več odvisna od premogovništva. Zavedati se moramo, da bo potreben znaten finančni vložek, da bo Šaleška dolina dobila priložnost za preobrazbo in dolgoročno trajnostni razvoj,« je poudaril minister.

...

Več v današn jem Našem času.