Povezovanje športa, mobilnosti in gospodarstva

Predaja kolesa
Naš čas

Velenje, 23. septembra - Dopoldanski del dneva slovenskega športa na Titovem trgu je potekal v izredno živahnem vzdušju, kjer so se predšolski in šolski otroci udeleževali različnih športnih aktivnosti. Šoštanjsko podjetje Turna je ob tej priložnosti MO Velenje podarilo kolo Pony za trajnostno mobilnost v mestu. Podžupanja Aleksandra Vasiljević je poudarila, da v Velenju športu namenjajo velik pomen, saj v proračunu za šport namenjajo približno 3,7 milijona evrov. Podpirajo več kot 100 športnih klubov in poudarjajo pomen zdravega življenjskega sloga, zlasti pri najmlajših. MO Velenje je bila uspešna tudi na razpisu Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport, kjer so pridobili sofinanciranje za projekt večgeneracijskega parka Lipa, ki ga bodo začeli urejati še letos.

Eden izmed večjih in pomembnejših projektov pa je tudi obnova tribun mestnega stadiona ter pripadajočih sanitarij in garderob pod njimi, ki prav tako prejema sofinanciranje s strani ministrstva. Podarjeno kolo Pony s strani podjetja Turna je lep primer družbene odgovornosti in trajnostnega razmišljanja. »Kolo simbolizira, kako lahko premagujemo krajše razdalje na trajnosten način,« je poudarila podžupanja. Dodala je še, da bo kolo omogočilo zaposlenim v MO Velenje, da se po mestu in na sestanke odpravijo okolju prijazno – s kolesom, kar bo zagotovo prispevalo k bolj zdravemu in trajnostnemu načinu življenja.

Želijo približati šport podjetjem in obratno

Bogdan Plaznik, predsednik Športne zveze Velenje, je izrazil zadovoljstvo ob pogledu na množico razigranih otrok in pohvalil športno udejstvovanje. »Za športno infrastrukturo je odlično poskrbljeno, tudi klubi delujejo strokovno, kar je ključ do uspeha v vrhunskem športu ali pri rekreaciji. »Upam, da bomo športno kulturo ohranili še dolga leta. Želim si tudi, da bi slovenski šport ohranjali na visokem nivoju, saj si to res zaslužimo, ter bi dan slovenskega športa postal dela prost dan, saj bi tako omogočili še večjo udeležbo in boljšo organizacijo po vsej državi.  Rok Plankelj direktor Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice je poudaril, da so takšni dogodki ključni za povezovanje med športom in gospodarstvom, kar se odraža v njihovem sloganu: Sinergija, šport, gospodarstvo in zmaga (SŠGZ). Želijo približati šport podjetjem in obratno, saj sinergija vpliva na naše počutje in zdravje. »Spodbujanje zdravega načina življenja je pomembno tako za mlade kot starejše, saj se s športom razvijajo zdravi kadri, ki bodo kasneje koristili gospodarstvu.«