Občina srčnih ljudi in novih priložnosti

Boris Goličnik
Naš čas

Praznični intervju z županom občine Šoštanj Borisom Goličnikom – Vedno in povsod smo znali stopiti skupaj in drug drugemu pomagati

September je prazničen tudi za občino Šoštanj. Osrednja slovesnost ob občinskem prazniku bo v ponedeljek, 30. septembra, ob 19. uri v Kulturnem domu Šoštanj. Za Šoštanjčani je težko leto, saj so mnoge občane lanskoletne ujme zelo prizadele, a stroji v občini brnijo in delajo s polno paro. O aktualnih problematikah ter bodočih izzivih smo se ob prazniku pogovarjali z županom Borisom Goličnikom.

Na katerih področjih se občina dobro razvija in katere so šibke točke, kje še iščete rešitve?

»Kot največjo šibko točko štejem našo prostorsko omejenost (TEŠ, pridobivalni prostor PV, jezero, reka Paka, železnica …) ter veliko poplavno in erozijsko ogroženost. To seveda močno vpliva na razvoj občine. Imamo pa zato toliko večji potencial v naših ljudeh, ki ga uspešno združujemo z vsemi našimi naravnimi in kulturnimi danostmi ter z našo bogato tradicijo. V naši občini imamo številna odlično delujoča turistična, kulturna, športna, humanitarna in druga društva, ki ogromno prispevajo k prepoznavnosti in zadovoljevanju javnih potreb ter izboljšujejo kakovost življenja v naši občini. Vesel sem, da smo v zadnjih dveh letih veliko naredili na urejenosti mesta. To mi zelo veliko pomeni. Trudimo se, da ustvarjamo občino, ki je prijazna za nas, ki radi tukaj živimo, in za vse, ki radi k nam prihajajo.«

V Šaleško dolino je kot bomba padla informacija o predvidenem stečaju TEŠ in posledično hitrem zmanjševanju odkopavanja premoga v Premogovniku Velenje v začetku prihodnjega leta. Je novica presenetila tudi vas? Kaj si mislite o tem?

»Nedopustno je, da na plečih prebivalcev Šaleške doline potekajo razna politična obračunavanja. Preveč smo v preteklosti žrtvovali za energetsko neodvisnost Slovenije.

...

Celoten intervju je na voljo v tiskani izdaji Našega časa.