Sipotehu platinasti certifikat bonitetne odličnosti

Sipoteh
pv

Velenje, 22. julija – Podjetje Sipoteh, hčerinska družba Premogovnika Velenje, je 21. junija letos prejela platinasti certifikat bonitetne odličnosti, ki jo podeljuje družba Dun & Bradstreet. Sipoteh izpolnjuje kriterije zlate bonitetne odličnosti za leta 2022, 2023 in 2024 ter sodi med najbolj zanesljive slovenske poslovne subjekte, ki so upravičeni do uporabe statusa platinasta odličnost kot simbola ocene bonitetne odličnosti.

V Sloveniji je v letu 2024 med vsemi 245.796 registriranimi podjetji platinasto bonitetno odličnost doseglo zgolj 2,5-odstotka podjetij. Med podjetja s platinasto bonitetno odličnostjo se je uvrstil tudi  SIPOTEH.  “Omenjeni certifikat potrjuje, da poslovni subjekt izpolnjuje najvišji mednarodni standard odličnosti AAA najmanj peto leto zapored in spada v platinasti razred bonitetne odličnosti v Sloveniji,” je poudaril direktor podjetja Iztok Kikec. “Podjetja, ki izkazujejo bonitetno odličnost, predstavljajo najbolj zanesljiv, kredibilen in nizko tvegan poslovni subjekt za sodelovanje z vsemi poslovnimi partnerji, tako s strankami, kupci, z dobavitelji, kot tudi zavarovalnicami, bankami ter drugimi poslovnimi partnerji. Obenem pa lahko certifikat uporabimo tudi kot dodatno referenco pri razpisih ter poslovanju tako z domačimi, kot tudi s tujimi poslovnimi partnerji.”

Certifikat je evropsko priznan in razpoznaven. “Z njim se lahko podjetje izpostavi pred širšo fizično in poslovno javnostjo, saj predstavlja ugledni “potni list” in olajša prodor na tuje trge, saj z njim sporočamo, da podjetje dosega najvišje standarde trajnostnega poslovanja, pripomore k pridobivanju novih kupcev in dobaviteljev in tako pomaga pisati nove uspešne zgodbe. S pridobljenim certifikatom izkazujemo kakovost poslovanja, zaupanje in ugled v mednarodni poslovni skupnosti,” je še povedal direktor družbe Iztok Kikec.

Dun & Bradstreet v okviru mednarodnega projekta izvaja finančne analize podjetij in ima večletno tradicijo v podeljevanju certifikatov bonitetne odličnosti v dvanajstih evropskih državah, med njimi tudi v Sloveniji.