Gasilske intervencije še v teku

Voda zalivala objekte v Šoštanju
Občina Šoštanj

V Šaleku udar strele, večina intervencij je potekala zaradi izčrpavanja vode v kletnih prostorih blokov. V podhodu pri Esotech-u izvekli poplavljeno vozilo.

Velenje, Šoštanj, 20. julija - Preko noči se je tudi nad Šaleško dolino razbesnelo neurje, ki je povzročilo nemalo težav. Prva intervencija gasilcev se je v Velenju začela nekaj čez deseto uro zvečer. Večina intervencij je potekala zaradi izčrpavanja vode v kletnih prostorih blokov, nekaj težav pa je bilo tudi v podjetju Gorenje, kjer je voda zalila proizvodne hale. V Šaleku je prišlo do udara strele, ki ni povzročila hujših posledic. V podhodu pri Esotechu pa je poklicna gasilska enota Velenje posredovala pri izvleku vozila iz poplavljenega podhoda. Gasilci trenutno posredujejo na območju Klasirnice v Velenju. Kljub največjemu izmerjenemu sunku vetra preko sto kilometrov na uro, na srečo na območju Velenja ni prišlo do odkritja streh.

V Velenje je bilo na terenu približno 70 gasilcev iz 7 gasilskih društev, na 30 lokacijah. Simon Šumah, poveljnik poveljnik Gasilskega poveljstva MO Velenje je za Radio Velenje še dodal, da bi morale njihove enote danes na požarišče velikega požara na Krasu, vendar je požar tekom noči ob pomoči dežja pogašen, zato jim na to intervencijo ne bo potrebno oditi.

Gasilci PGD Šoštanj-mesto so v noči na soboto zaradi velikega naliva posredovali na 16 lokacijah. Od tega so zabeležili 10 poplavljenih objektov in 1 zemeljski plaz. Skupaj je bilo aktivnih 18 operativnih gasilcev s 7 vozili. Manj kot eno leto po hudih poplavah je nekaj hiš ob Florjanščici in na Pohrastniku sinoči ponovno zalila voda. Voda je orozila tudi šolsko telovadnico, a so zalitje gasilci uspeli preprečiti.