Občine Solčava, Laško in Mozirje prizadelo hudo neurje

Neurje
Krajinski park Logarska dolina

V Logarski dolini so reševali dva planinca, plaz pa je zasul cesto proti slapu Rinka v Logarski dolini. Težave so tudi zaradi številnih hudournikov.

Solčava, 20. julija (STA) - Občine Solčava, Laško in Mozirje je v petek zvečer prizadelo hudo neurje. Kot je za STA danes povedala solčavska županja Katarina Prelesnik, so v Logarski dolini reševali dva planinca, plaz pa je zasul cesto proti slapu Rinka v Logarski dolini. Težave so tudi zaradi številnih hudournikov. Cesta proti slapu Rinka je od Logarskega kota naprej zaprta za promet. Na njej je veliko kamenja, ki ga bodo v naslednjih dneh po navedbah županje skušali odstraniti. Reka Savinja ni preveč narasla, tako da je ostala v strugi.

Z močnim neurjem so se soočili tudi v Občini Laško. Kot je za STA povedal poveljnik Prostovoljnega gasilskega društva Laško Matej Špiler, je Savinja ostala v strugi, težave pa so jim povzročile meteorne vode, ki so zalile tamkajšnji dom starejših in Thermano Laško, tako da je bilo treba črpati vodo.

Tudi državna cesta Celje-Zidani Most je bila poplavljena, prav tako nekaj podvozov. Poplavljena je bila tudi dovozna cesta proti Zdravilišču Laško. Posledice neurja pa so gasilci že sanirali.

Mozirski župan Ivan Suhoveršnik je za STA dejal, da je bilo v petek zvečer najhuje v naselju Lepa Njiva, kjer je hudournik Ljubija zasul cesto, poplavljene pa so tudi tri hiše. Škoda je precejšnja, je ocenil. Pristojne službe so že na terenu in odstranjujejo kamenje s ceste v Lepi Njivi.