Vojni veterani so se merili v streljanju

Šoštanjski veterani
Naš čas

11. strelsko tekmovanje za prehodni pokal Občine Šoštanj in OZVVS Šoštanj ter 8. memoriala Ivana Juvana st.

Dolič, 12. oktobra – Občina Šoštanj in Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo (OZVVS) Šoštanj sta v sodelovanju s Strelskim društvom Dolič v okviru počastitve dneva Zveze veteranov vojne za Slovenijo, praznika Občine Šoštanj in 33. obletnice osamosvojitve Republike Slovenije organizirala 11. strelsko tekmovanje za pokal Občine Šoštanj, OZVVS Šoštanj ter 8. memorial Ivana Juvana st. v streljanju z malokalibrsko puško odprtega merka na razdalji 70 m.

Tekmovanje je potekalo na zelo lepo urejenem strelišču strelskega društva Dolič v Gornjem Doliču v Občini Mislinja, ki ima vsa potrebna dovoljenja za streljanje z lovskim in športnim orožjem. Tekmo vanje je potekalo ekipno (trije člani) in posamično. Sodelovalo je 13 ekip in skupaj 46 tekmovalcev in tekmovalk. Tekmovalci so streljali sede z mize s prednjim naslonom na tarčo velikosti 25 x 25 cm. Na voljo je bilo pet poskusnih strelov in deset strelov za oceno v roku dvajsetih minut.

Najboljši rezultat v skupni ekipni razvrstitvi je dosegla ekipa OZVVS Celje z 290 zadetimi krogi (Drago Guček, Toni Kalšek, Cvetko Žgajner), 2. mesto z 289 zadetimi krogi in 21  desetkami je osvojila ekipa OZVVS Kamnik-Komenda 1 (Renato Uranič, Pavle Serša, Mirko Hajšek). Tretja je bila ekipa OZVVS Kamnik-Komenda 2 z 289 zadetimi krogi in 20 desetkami (Zdravko Vrankar, Roman Radej, Robi Cerar).

V posamični razvrstitvi je bil najboljši strelec Zdravko Vrankar, drugi Mirko Hajšek z 99 osvojenimi krogi, tretji pa Cvetko Žgajner z 98 krogi. Hkrati je potekalo tudi tekmovanje za najboljšega strelca OZVVS Šoštanj. Najboljši trije so bili Jože Čanč, ki je prejel zlato medaljo in prehodni pokal, drugo mesto je zasedel Robert Borovnik, tretje pa Mirko Stane Glažar.
V ženski konkurenci je prvo mesto zasedla Lidija Stropnik, drugo mesto pa Darja Oblak. Pred podelitvijo je udeležence pozdravil župan Občine Šoštanj Boris Goličnik, ki je povedal, da v občini deluje preko 70 društev in med njimi so tudi veterani, ki so zelo aktivni skozi celo leto. Veseli ga, da ima tekmovanje memorialni značaj, s čimer se tudi na tak način spominjamo ljudi, ki so prispevali k samostojni Sloveniji, hkrati pa taka srečanja spodbujajo prijateljstvo med ljudmi.

Leon Stropnik