S tekmovanji nadgrajujejo znanje

Gasilksko regijsko tekmovanje v Velenju
Naš čas

Na mestnem stadionu se je zbralo več kot 700 gasilcev Savinjsko-šaleške regije – Gasilstvo še zanima mlade

Velenje, 13. oktobra – Na velenjskem mestnem stadionu je potekalo regijsko tekmovanje enot članic, članov, starejših gasilcev, gasilk Saša regije za uvrstitev na državno gasilsko tekmovanje v letu 2025, na katerem je nastopilo preko 700 gasilcev.

Poveljnik GZ Šaleške doline Aleksander Osetič je izrazil izjemno zadovoljstvo nad gladkim potekom dogodka. Tekmovanje je bilo organizirano za 65 enot, od tega 43 članskih in 22 starejših enot gasilcev in gasilk iz celotne regije, vključno z gasilskimi zvezami Šaleške doline, Prebolda, Zgornje Savinjske doline in Žalca. Poveljnik je poudaril, da tekmovanja niso namenjena zgolj druženju, temveč predstavljajo tudi pomembno obliko usposabljanja.

»Gasilska tekmovanja so ključna za vzdrževanje fizične pripravljenosti in nadgrajevanje znanja, saj je pomembno, da smo vedno pripravljeni na resne intervencije. Hkrati pa tovrstni dogodki krepijo tudi medsebojno zaupanje in povezanost med gasilci, kar je bistvenega pomena pri reševanju morebitnih izzivov,« je dejal in pohvalil tudi prisotnost starejših gasilcev, ki so s svojo dolgoletno predanostjo in delom tlakovali pot mlajšim generacijam.

»Starejši gasilci so pomemben del naše skupnosti. Njihove zasluge iz preteklosti so neprecenljive, zato jim vedno izkažemo spoštovanje in hvaležnost za njihov prispevek.« Osetič je ob zaključku dogodka poudaril, da je bila med gasilci prisotna tekmovalnost, vendar v pozitivnem duhu. »Med nami vlada tovarištvo, zato se razumemo in podpiramo, tekmovanje pa mora biti zdravo, saj brez njega ne bi bilo zanimivo.« Poveljnik je zaključil z zahvalo lokalnim skupnostim in vsem dobrim ljudem, ki podpirajo gasilce, tako finančno kot moralno. »Brez sredstev, tudi če imaš neizmerno voljo, dela ni mogoče opraviti. Tehnika je draga, prav tako usposabljanje, zato smo hvaležni za vsakršno podporo. Ljudje nas podpirajo in pogrešajo, če nas ni, kar nas izjemno veseli,« je še poudaril Osetič, pri čemer se je dotaknil tudi bližajočih se novoletnih obiskov, ko gasilci obiščejo krajane, da jim zaželijo srečno novo leto.

...

Celoten članek je v tiskani izdaji Našega časa.