Vsem prebivalcem regije zagotoviti dostop do osebnih zdravnikov in zobozdravnikov

Zdravstveni dom Velenje
Naš čas

Izzivi in načrti Zdravstvenega doma Velenje – Na segmentih z večjimi stroški bo Zdravstveni dom Velenje moral uvesti določene spremembe

Velenje, 10. oktobra – Direktor ZD Velenje, asist. mag. Janez Kramar, je v nedavnem pogovoru razkril finančne in kadrovske izzive, s katerimi se zdravstvena ustanova sooča v letošnjem poslovnem letu. Po njegovih besedah bo leto verjetno zaključeno s primanjkljajem, ki naj bi znašal okoli 160.000 evrov. Glavni razlog za finančno vrzel je nedoseganje programov, kar je posledica pomanjkanja nosilcev zdravstvenih storitev.

Finančni izzivi in pomanjkanje nosilcev storitev

»Trudimo se na vseh področjih, da bi ta minus zmanjšali, a težave nastajajo predvsem zaradi pomanjkanja nosilcev, kar povzroča izpad pomembnih prihodkov. Zadnje trimesečje bomo izkoristili, a žal bo to premalo, da bi nadoknadili neopravljene storitve iz prejšnjih mesecev,« pojasnjuje Kramar. Poleg tega zdravstveni dom ne prejme plačila za vse presežke opravljenih storitev, kar še dodatno vpliva na finančno stanje.

Kljub finančnim pritiskom, Kramar poudarja: »Moja filozofija je, da tam, kjer ne nastajajo veliki materialni stroški, ne podaljšujemo čakalnih dob, saj zdravnik in celoten tim prejmejo plače ne glede na število pacientov. Te storitve zato opravljamo nemoteno naprej. Kjer pa stroški presegajo zmogljivosti, bomo morali sprejeti določene ukrepe. Izvajamo tudi redne analize, ki so pokazale, da imamo še nekaj rezerv na različnih področjih, in usmerjamo svoje napore v zmanjšanje finančnega primanjkljaja.«

Kadrovske potrebe in notranje rezerve

Na področju zaposlovanja se v zadnjem času kažejo pozitivni premiki, predvsem v zobozdravstvu, psihiatriji in pediatriji, pričakujejo tudi prihod novih sodelavcev iz tujine na področju ginekologije. Kramar izpostavlja, da je cilj zavoda zagotoviti vsem prebivalcem regije dostop do osebnih zdravnikov in zobozdravnikov.

»Pri kadrovski politiki iščemo predvsem notranje rezerve, vendar se lahko zgodi, da določenih pogodb za določen čas ne bomo podaljšali, če ne bo potrebe po dodatnem kadru. Ponudimo pa najprej karierno možnost zaposlenim.« Direktor je pohvalil tudi zavzetost večine zaposlenih, ki kljub velikim obremenitvam odlično opravljajo svoje delo in bi si zaslužili nagrado za povečan obseg dela, a zaradi finančnih omejitev tega trenutno ne morejo zagotoviti. Vseeno pa vlagajo veliko v izobraževanje in strokovno izpopolnjevanje, kar je pomembno za kakovost storitev.

Prihajajoča obnova in načrti za prihodnost

Zdravstveni dom že nekaj časa načrtuje obnovo določenih traktov. »Obnova trakta A naj bi se začela konec leta 2025 ali v začetku leta 2026. Se pa že pripravljamo na to, in se zavedamo, da imamo na tistem področju tudi nujno medicinsko pomoč, ki jo bomo morali dislocirati med prenovo, saj bo ta služba morala delovati nemoteno 24 ur na dan. Poleg tega načrtujemo prenovo prvega in drugega nadstropja ter si prizadevamo, da bi v naslednjem letu v manjšem obsegu vzpostavili satelitski urgentni center.

Ena naših večjih želja je vzpostavitev dežurne pediatrične službe ob koncih tedna, ki bi zagotovila pediatra tudi med prazniki ter ob sobotah in nedeljah. To bi dosegli s sodelovanjem na ravni regije, saj imamo dovolj pediatrov za takšno rešitev.«