Člani OZVVS Šoštanj so se srečali

Šoštanjski veterani
Naš čas

Šoštanj, 28. septembra – V organizaciji predsedstva OZ Veteranov vojne za Slovenijo (OZVVS) Šoštanj je potekalo 4. tradicionalno srečanje, ki se ga je udeležilo 34 članov. Načrtovan je bil tudi 10. tradicionalni pohod po okoliških grebenih Belih vod nad Šoštanjem, kamor bi se podalo 10 pohodnikov, a je bil pohod zaradi slabega vremena odpovedan.

Pohodi so sicer organizirani v spomin na polkovnika Jožeta Ervina Prislana, znanega po pisnem uporu proti predaji orožja iz skladišč TO Velenje, prestavitvi orožja in pomembne opreme na različne lokacije posameznih skrbno izbranih kmetij po večjih krajih na našem področju ter zaščiti pilotov in njihovih družin. Izdal je povelje za blokado morebitnega desanta ob letu helikopterja JLA iz smeri Paški Kozjak – Uršlja gora ter sodeloval pri predaji helikopterja Gazela Slovenski vojski, pri osvoboditvi stražnice na Pavličevem sedlu in v Dravogradu pri preprečitvi prodora enote JLA iz smeri Maribor.

Srečanje je potekalo zelo prijateljsko, pod streho, zunaj je zavijal veter in so dežne kapljice  šibale drevje in okna. Na njem sta sodelovala tudi člana OZVVS Šoštanj, zakonca Mazej, kjer je družina na kmetiji skrivala orožje, zbrane pa je pozdravil župan Občine Šoštanj Boris Goličnik in jim zaželel uspešno delovanje društva in prijetno druženje. Vsi skupaj so zaželeli vse dobro predsedniku društva Leonu Stropniku, ker zaradi bolezni ni mogel biti z njimi.
Dogovorili so se, da bo naslednje, 5. srečanje, v pozni pomladi drugo leto.

Črt Urbašek