Dva javna razpisa

Šmartno ob Paki
Naš čas

Šmartno ob Paki – Občina Šmartno ob Paki je sredi prejšnjega tedna na svoji spletni strani objavila dva javna razpisa za dodelitev občinskih finančnih sredstev. Prvi je namenjen pospeševanju razvoja malega gospodarstva, drugi pa ohranjanju in spodbujanju razvoja kmetijstva, gozdarstva in podeželja.
Javni razpis za malo gospodarstvo omogoča pridobitev finančnih sredstev podjetjem za spodbujanje odpiranja novih delovnih mest, usposabljanja in izobraževanja, začetnih investicij in investicij v razširjanje dejavnosti ali razvoj, promocije in prodora na domače in tuje trge ter spodbujanje socialnega varstva. V letošnjem občinskem proračunu je za ta namen predvidenih 10 tisoč evrov, okvirna višina sredstev po posameznem ukrepu znaša dva tisoč evrov. Rok za oddajo vlog je zadnja sreda v tem mesecu.

Javni razpis za kmetijstvo letos vključuje nov ukrep – podpora za tekoče poslovanje v primarni kmetijski proizvodnji. Cilji tega ukrepa so izboljšati naravno okolje, standarde za dobrobit živali ter splošno učinkovitost in trajnost kmetijskih gospodarstev. Med upravičenimi stroški so tudi nakupi sredstev za zmanjšanje neprijetnega vonja pri polivanju gnojevke, ki dokazano izboljšujejo naravno okolje. Rok za oddajo vlog za kmetijstvo je zadnji dan v tem mesecu.

Dokumentacija in prijavni obrazci so na voljo na spletni strani občine. Tudi za namene tega razpisa je na voljo 10 tisoč evrov občinskega proračunskega denarja.