Klopca prijateljstva v čutnem vrtu OŠ Šalek

Klopca prijateljstva
Naš čas

Na Osnovni šoli Šalek smo s praznovanjem tedna otroka pričeli že v torek, 1. oktobra, ko so v čutnem vrtu pripravili dan prijateljstva in nanj povabili otroke in starše, ki so popoldne preživeli v prijateljsko obarvanih ustvarjalnicah, se posladkali v kulinaričnem kotičku, se igrali, prepevali na odru sramežljivih, se fotografirali na klopci prijateljstva, manjkala ni niti prava foto orientacija … Popoldne je bilo tako namenjeno druženju, klepetanju in sklepanju novih prijateljstev.

Najpomembnejši trenutek je bil, ko je ravnateljica Irena Poljanšek Sivka svečano predala namenu klopco prijateljstva. To je prav posebna klopca, živo rumene barve, ki ni namenjena posedanju kar tako, ampak ima posebno nalogo. Če se na igrišču počutiš osamljenega, sedeš nanjo in s tem sporočiš drugim otrokom, da se želiš igrati. Otroci po navadi hitro opazijo osamljenega sošolca in ga povabijo k igri.
Klopca tako pomaga izražati na eni strani čustva žalosti in osamljenosti, na drugi strani pa vzbuja empatijo in prepoznavanje čustev drugih.