Pripravljamo 32. Almanah

Almanah 2025
Naš čas

Eden izmed pomembnih projektov uredništev Našega časa in Radia Velenje, ki je dobro prepoznaven v našem okolju, je Almanah občin Velenje, Šoštanj in Šmartno ob Paki. Prve dni decembra bomo tako lahko prebirali že 32. Almanah. Veseli smo, da ohranjamo ta zahtevni projekt, ki je izjemno obsežen in lokalno usmerjen ter v Sloveniji gotovo edinstven. V zborniku, ki bo obsegal preko 300 strani, bodo med drugim tudi tokrat predstavljeni najpomembnejši dogodki, ki so se v teh treh občinah zgodili od lanskega decembra pa vse do konca letošnjega novembra.

Projekt tudi letos uresničujemo z ekipo zunanjih sodelavcev, med katerimi so uredniki Mira in Boris Zakošek, Peter Groznik in Tatjana Vidmar. Gradiva poleg omenjenih zbirajo in urejajo še Diana Janežič, Jasmina Škarja, Andrej Grobelnik, Mitja Čretnik in Tatjana Podgoršek. Za oblikovanje bo poskrbela Janja Košuta Špegel. Odgovorna urednica tudi letošnjega Almanaha je Maja Oderlap. Seveda pa je ekipa, ki ga ustvarja, še precej obsežnejša, naše delo pa odvisno od dobre volje in pripravljenosti zares številnih neimenovanih avtorjev, ki izpolnjujete vprašalnike.

Poslali smo vam jih že v začetku oktobra. Mnogi ste »nalogo« že opravili, na naketere pa še čakamo. Prosimo vas, da jih čim prej vrnete, da jih bodo lahko naši novinarji in uredniki obdelali in pripravili za objavo. Izpolnjen vprašalnik pošljete novinarju, ki vas je kontaktiral, ali na naslov: press@nascas.si  
V iztekajočem letu se je v Šaleški dolini veliko dogajalo in potrudili se bomo, da bomo kar največ tega vključili v našo publikacijo in tako ohranili zanimive dogodke kasnejšim rodovom. Almanah ima namreč pomembno vlogo pri ohranjanju kulturne in zgodovinske dediščine ter povezovanju skupnosti.
Hvala, ker ga ustvarjamo skupaj.