Kako v naš dom privabiti ljubezen, srečo, denar?

Spalno oklje naj bo v toplih barvah
Freepik

Bivanje po Feng shui

Feng shui nas uči, da moramo v svojem življenju in domu ustvariti razmere za prosti pretok življenjske energije, ki je ključna za naša varnost in blagostanje. Vhod ima največji vpliv na vstop življenjske energije v dom, zato se je dobro vprašati: »So moja vhodna vrata dovolj privlačna, da si želi energija vstopiti k meni?«

Vhod v zgradbo mora biti enostavno dostopen

Energija či namreč vstopa v prostore skozi vrata in ljudje smo njeni prenašalci. Od vhoda se razširja po stanovanju, zato je posebej pomembno, kako si uredite vhod. Vhod v zgradbo mora biti enostavno dostopen, vabljiv, dovolj prostoren in dobro osvetljen. Dve roži pred vhodom sta vedno dobrodošli. Neugodne situacije, ki lahko ovirajo pritok dobre energije v dom: pred vhodom stoji ovira (drevo, stebri ...), v osi glavnega vhoda so zadnja vrata, večje okno, wc ali stopnišče in energija pobegne ven. Tudi ni dobro, da se vrata odpirajo navzven ali pa da na vhodna vrata merijo ostri vogali.

Pomembne so strani neba

Vhod in energijo, ki vstopa v stanovanje ali hišo, lahko podpremo glede na to, iz katere smeri neba vstopamo. Če stopate v dom na vzhodu poudarjate družino in zdravje. Dobre barve so svetlo zelena, krem, temno zelena, modra, vijoličasta, to so barve, ki spodbujajo element lesa, ki vlada tej smeri neba.
Vstop na jugu pomeni poudarek na področju ugleda, vaša vrata poudarjajo slavo, čast, napredek v skupnosti. Dobre barve so rdeča, oranžna, rjava, zelena, rumena, bež, materiala pa les in steklo ter vse, kar spominja na element ognja, ki prevladuje na tem predelu.
Če vstopate na zahodu, vaša vrata poudarjajo nove projekte, nove stvari, ki prihajajo za vse družinske člane. Dobre barve so rumena, rjava, bež, črna, bela, siva, krem, materiali pa kovina, kremen in steklo, ki podpirajo element kovine, ki je na tem predelu.
Če vstopate na severu, so poudarki na področju kariere. Vrata naj imajo krem ali prozoren lak, dobre barve pa so bledo zelena, bledo modra, rožnata, siva, srebrna, to so vse barve vode, ki je element na tem področju. Dobri materiali so steklo, kovina, kamen, les.

Čudeži v spalnici

Starodavna kitajska veščina urejanja zunanjega in notranjega prostora, katere namen je povečati skladnost in pretok energije, lahko pozitivno ali negativno vpliva tudi na vašo spolnost oziroma njeno kvaliteto. Nekateri pa so celo prepričani v to, da lahko feng shui v spalnici vpliva na kvaliteto vašega spolnega življenja. Kako lahko le-tega torej izboljšate tudi s pomočjo opreme?

Tople barve

Rdeča, nežna bordo, roza ali barva breskve – to so barve, ki si jih želite v svoji spalnici. Vzorci so sicer zabavni in pritegnejo kar nekaj pozornosti, ampak veščina Feng shui zagovarja tople barve, predvsem rdečo, ki spalnico napolnijo s senzualno energijo. Ni nujno, da so v tej barvi stene. Začnete lahko že s posteljnino, vzglavniki, svečami ...

Čista in mehka postelja

Čista, mehka, udobna in pospravljena postelja kar vabi po tem, da vas na njej nekdo stisne v objem ...

Sandalovina in jasmin

Razmišljate o nakupu eteričnih olj ali dišav? Sandalovina in jasmin sta odlična izbira, saj pomagata pri urejanju misli in stimulirata telo. Vseeno pa lahko eksperimentirate tudi z drugimi eteričnimi olji, ki spodbudijo vas ali vašega partnerja.

Postopek: Rdeče pisalo, srebrna škatla, 49 dni

Ne veste, o čem pišemo? Gre za poseben postopek veščine feng shui, ki je primeren za tiste, ki želite v svoje življenje privabiti ljubečega partnerja. Na list papirja z rdečim pisalom zapišite kvalitete, ki jih iščete v osebi in v svojem potencialnem spolnem partnerju. Ta papir postavite v srebrno škatlo in jo za 49 dni postavite v spalnico. S tem boste odprli svoje srce in se tako bolj osredotočili na to, da v svoje življenje sprejmete možnost za ljubezen.

Kako denar »vstopi« v hišo?

Denar je pri tem seveda zelo pomemben, zato mora njegova energija še posebej sproščeno, lahkotno krožiti skozi naše življenje. Pravijo, da je del stanovanja, vključno z okni na jugovzhodni strani v neposredni povezavi s hitrim vstopanjem denarja v hišo. Če so okna zaprta z roletami, umazana ter blokirana s cvetjem in z drugimi drobnarijami, ali pa so tako zatrpana s pohištvom, da ne moremo priti do njih, bo to upočasnilo oziroma otežilo priliv denarja k vam. Če imate doma takšno stanje, potem vam je lahko jasno, zakaj se vaš bančni račun ne more okrepiti. Zato se potrudite in odstranite vse moteče predmete v bližini oken, predvsem pa izpraznite okenske police.