Šport niso le tekmovanja, ampak tudi druženje

Pikado na Konovem
Naš čas

Društvo Invalid Konovo je uspešno izvedlo 10. meddruštveni ekipni turnir v pikadu – Več kot 100 od 400 članov se udeležuje športnih vadb

Velenje, 5. oktobra – V Domu krajanov na Konovem je preteklo soboto na 10. meddruštvenem turnirju v pikadu sodelovalo 13 moških in 15 ženskih ekip s skupno 115  tekmovalci, ki so prišli iz 12 društev iz Zgornje Savinjske doline in Koroške. Poleg gostiteljev s Konovega so sodelovali še člani društev z Mute, iz Ruš, Dravograda, Mislinje, Mežice, Vuzenice, iz MDI Drava Radlje ob Dravi, MDI Mozirje, DU Bočna in Mozirje ter celo iz Bohinja.

»Naše Društvo invalid Konovo izvaja zdravstvene, socialne, humanitarne in športne dejavnosti, katerih cilj je ohranjanje in izboljšanje zdravja, dobrega počutja, premagovanje osamljenosti, druženje in zadovoljevanja posebnih osebnih potreb invalidov,« je gostitelje predstavil predsednik društva Ladislav Bračič. »Če rečemo šport, to niso samo tekmovanja, ampak je to vrsta tedenskih, dnevnih srečanj in druženj, ko se invalidi odločijo, da nekaj naredijo za svoje zdravje. V društvu Invalid Konovo se lahko z udeležbo pohvalimo, saj se dobra četrtina od 400 članov udeležuje športnih vadb in druženj in naš dom krajanov je zaseden vse dni v tednu. Vse to izvajati in organizirati nam je omogočeno s pridobljenimi sredstvi na razpisih v MO Velenje, Fihu in prispevki uporabnikov,« je še poudaril.

Skozi leto se člani konovskega društva udeležujejo meddruštvenih turnirjev na Koroškem in Zgornji Savinjski regiji pri društvih upokojencev, invalidov in na teh dogodkih spoznajo tudi vodstva občin.

V pikadu so v občini najboljši

Organizacija je bila velik zalogaj. Tekmovanja so potekala na najetih elektronskih pikadih, v društvu sicer trenirajo na enem lastnem in enem najetem. V društvu je pikado zelo priljubljena športna panoga, zato so v velenjski občini tudi najboljši v njej. »Na meddruštvenih tekmovanjih sodelujemo s petimi ekipami. Dobri smo tudi v streljanju. Na nivoju Zveze invalidov imamo vsako leto državno tekmovanje in tam zmagamo v moški in ženski kategoriji. Prav tako premoremo več ekip v kegljanju z vrvico,« je povedal Bračič.

Na sobotnem tekmovanju so podelili pokale in medalje za ekipe in posameznike. Med ženskimi ekipami so bili najboljše: 1. mesto MDI Radlje ob Dravi, 2. mesto ZMDI Mozirje in  3. mesto DI Konovo, med moškimi ekipami pa so zmagali gostitelji DI Konovo, 2. mesto so osvojili DI Muta in  3. mesto DI Dravograd. Pri ženskah posamezno so medalje osvojile za 1. mesto Mihaela Špalir  DI Dravograd,  2. mesto Doroteja Jakop DI Konovo in 3. mesto Milena Hartman MDI Radlje ob Dravi. Pri moških posamezno so bili najboljši: 1. mesto Gorazd Kolar DI Muta, 2. mesto Ivan Verboten DI Konovo in  3. mesto Ervin Černodovski  DI Konovo.