Praznično v občini Šoštanj: Osrednja slovesnost in podelitev priznanj

Boris Goličnik
Naš čas

Danes je praznični ponedeljek za občino Šoštanj! Ob njihovem občinskem prazniku vsem občanom želimo čudovito praznovanje, polno veselja in ponosa na bogato zgodovino ter močno, srčno skupnost. Ob tej priložnosti bo v Kulturnem domu Šoštanj danes ob 19. uri potekala osrednja slovesnost ob občinskem prazniku.

Tradicionalno bodo podeljene občinske plakete in priznanja. Plaketo Občine Šoštanj bodo prejeli Društvo rokometna šola Sebastjana Soviča, Tomaž Slamek in Danica Sovič, priznanje Občine Šoštanj pa Kulturno turistično društvo Kulturnica Gaberke, Vinko Pejovnik in Franc Skornšek. Šoštanjski župan  Boris Goličnik je ob tej priložnosti poudaril, da se občina dobro razvija na številnih področjih, vendar se sooča tudi z izzivi, kot je prostorska omejenost. Nahajajo se med industrijo, pridobivalnim prostorom premogovnika, termoelektrarno ter reko Pako, ki teče skozi občino. Poleg tega je železnica še en dejavnik, pa hribovita občina, ki vpliva na prostorsko razporeditev. Kljub temu pa v občini Šoštanj vidijo številne priložnosti, predvsem v ljudeh in številnih društvih, ki povezujejo in bogatijo kraje občine.

Župan izpostavlja, da se Šoštanj razvija in ostaja aktiven na mnogih področjih, kar prinaša nove možnosti za prihodnost.