Dan odprtih vrat v SB Celje

Pravilno je varno
sb celje

V Splošni bolnišnici Celje so se tudi letos pridružili aktivnostim Zveze organizacij pacientov Slovenije in v sodelovanju z njimi in društvi pacientov pripravili Dan odprtih vrat, ki bo v torek, 17. 9. 2024.

Dan odprtih vrat, ki bo v zdravstvenih ustanovah po Sloveniji potekal pod sloganom »Pravilno je varno.« bodo pripravili v obliki tržnice informativnih stojnic, na katerih se bo predstavilo 14 društev pacientov, NIJZ, OE Celje in zastopnice pacientovih pravic, ki delujejo v naši regiji. Ob njih bo vsebine iz svoje dejavnosti predstavilo tudi nekaj bolnišničnih oddelkov. Letošnja novost je sklop 3 predavanj, na katerih bodo predstavljene vsebine o srčnem popuščanju in kardiorehabilitaciji, ortopedski šoli za paciente in o sarkopeniji.    

Tržnica informativnih stojnic bo delovala med 10. in 13.30 uro v glavni avli ter traktih A in B bolnišnične poliklinike. Predavanja bodo potekala v predavalnici v kleti pod bolnišnično polikliniko po naslednjem programu:
•    10.30-11.00: Srčno popuščanje in kardiorehabilitacija
•    11.00-11.30: Ortopedska šola za paciente
•    11.30-12.00: Sarkopenija

Prireditev bosta ob 10. uri v glavni avli poliklinike otvorila strokovni direktor SB Celje prof. dr. Radko Komadina in podžupanja MO Celje Saša Kundih.