Cestne grbine skozi Paško vas

Šmartno ob Paki – Na pobudo prebivalcev, živečih ob lokalni cesti Paška vas–Slatina, je Občina Šmartno ob Paki pristopila k projektu namestitve ležečih policajev za povečanje varnosti na tem prometno vedno bolj obremenjenem odseku.

Na problematiko prenekaterih prehitrih voznikov po ozki in mestoma nepregledni cesti so vaščani opozarjali že nekaj let. Prvotno so poskušali rešiti težavo s postavitvijo znakov za omejitev hitrosti 30 km/h, vendar so nekateri vozniki nepremišljeno in nevarno vožnjo nadaljevali. Še posebej so se razmere poslabšale v primeru, ko so se pred prihodom vlaka na državni cesti na relaciji Šmartno ob Paki–Paška vas zaprle železniške zapornice, pri čemer je marsikdo ubral bližnjico in se, sicer napačno, odpeljal po omenjeni cesti, kjer je dovoljen le lokalni promet. Po številnih pobudah in dobro utemeljenih predlogih, predvsem v skrbi za varnost najranljivejših udeležencev – otrok, je lokalna skupnost realizirala postavitev treh ležečih policajev. Ti so bili nedavno nameščeni na ključnih točkah, kjer prihaja do največjih kršitev hitrosti.

Prebivalci so izrazili zadovoljstvo, saj ugotavljajo, da je ukrep izboljšal prometno varnost, občinska uprava pa je prav tako zadovoljna, ker so projekt uspešno zaključili tik pred začetkom šolskega leta, ko je še posebej pomembno opozarjati na previdno vožnjo in varnost otrok v prometu. Ob tem občina poziva vse voznike, da spoštujejo prometne predpise, predvsem omejitev hitrosti.