Javni razpis za štipendije za aktivno delovanje v MO Velenje

Mladinski center Velenje je na podlagi Odloka o štipendijski shemi v Mestni občini Velenje objavil javni razpis za štipendije za aktivno delovanje v Mestni občini Velenje za študijsko leto 2024/25. Letne štipendije bodo dodeljene študentom, ki s svojim aktivnim delovanjem v Mestni občini Velenje dvigujejo kvaliteto življenja ter sodelujejo z Mladinskim svetom Velenje, javnimi zavodi, društvi ali zvezo društev. Razpis je odprt do 12. oktobra in dostopen na mc-velenje.si in velenje.si. Vsako leto štipendirajo 5 štipendistov za aktivno delovanje v Mestni občini Velenje.

Skupna višina razpisanih sredstev je 5.400 evrov, višina štipendije pa znaša 90 evrov na mesec. Štipendije se bodo izplačevale dodiplomskim ali podiplomskim študentom za aktivno delovanje v Mestni občini Velenje za obdobje od 1. oktobra 2024 do 30. septembra 2025.

Na javni razpis se lahko prijavijo študenti, ki: imajo stalno prebivališče v Mestni občini Velenje in so državljani Republike Slovenije; niso v delovnem razmerju, ne opravljajo samostojne registrirane dejavnosti in niso vpisani v evidenco brezposelnih oseb pri pristojnem organu; so v preteklem študijskem letu uspešno zaključili vsaj prvi letnik študijskega programa 1. ali 2. bolonjske stopnje, v katerega so vpisani; hkrati ne prejemajo druge štipendije, razen državne štipendije.

Dodatne informacije lahko zainteresirani dobijo pri sodelavki Urada za družbene dejavnosti Mestne občine Velenje Katji Remic Novak (e-naslov: katja.remic-novak@velenje.si, telefonska številka 03 8961 722).