Srečali so se šoštanjski upokojenci

Srečanje upokojencev v Šoštanju
Naš čas

Šoštanj, 8. septembra – Župan Boris Goličnik je pod šotorom ob Družmirskem jezeru pripravil drugo srečanje upokojencev občine Šoštanj. Več kot 700 jih je prišlo. V kratkem nagovoru jim je dejal, da spoštuje njihovo delo. »Živim v globokem prepričanju, da si vsak človek zasluži dostojno življenje ter da je temelj zdrave družbe življenje v sožitju, medsebojnem spoštovanju in solidarnosti. Dostojno življenje in spoštovanje si še posebej zaslužite vsi vi, spoštovane upokojenke in upokojenci, ki ste s svojim aktivnim življenjem soustvarjali podobo naše današnje družbe in s svojim delom ter mnogimi odrekanji, velikokrat tudi trpljenjem, vsem nam mlajšim generacijam ustvarili tako materialne kot duhovne temelje za naše življenje,« je med drugim dejal in se jim zahvalil za njihovo prostovoljno delo, zahvalil pa se je tudi vsem, ki so sodelovali pri pripravi tega srečanja.

Ob koncu jim je zaželel predvsem veliko zdravja v upanju, da se bodo srečanja udeležili tudi prihodnje leto. V imenu društev upokojencev sta zbrane pozdravila podpredsednik DU Šoštanj Andrej Volk in predsednik DU Ravne Branimir Drev.

Za zabavni uvod v druženje je poskrbel Charlie Chaplin, za glasbeni program PO Zarja, harmonikarji Matica Balanta in MePZ DU Šoštanj, sledila pa je zabava z ansamblom Dar.