Brezplačna izposoja električnih koles

Šmartno ob Paki
Naš čas

Šmartno ob Paki – Občina Šmartno ob Paki bo letos aktivno sodelovala pri zaznamovanju Evropskega tedna mobilnosti, ki bo potekal od 16. do 22. septembra. Evropski teden mobilnosti je priložnost za dodatno spodbujanje občanov k uporabi okolju prijaznejših prevoznih sredstev, zato bo v tem tednu v sodelovanju z javnim zavodom Mladinski center potekala akcija brezplačne izposoje električnih koles. Informacije o postopku izposoje in razpoložljivih terminih oziroma rezervacijah e-koles lahko občani dobijo v omenjenem centru.

Poleg električnih koles na občinski upravi opozarjajo tudi druge trajnostne načine vsakdanjih prihodov v službo, kot so javni potniški promet, vožnja s kolesom, pešačenje ter deljeni prevoz. Slednjega bo v omenjenih dneh še posebej promovirala tudi znotraj svojih vrst – med sodelavci občinske uprave.

Na občini opažajo tudi porast vožnje z električnim skirojem, ki sicer prav tako sodi med vrste trajnostnega prevoza in postaja vse bolj priljubljena še posebej med mladimi. Ob tem opozarjajo na določena tveganja, ki jih prinaša nepravilna uporaba, saj so električni skiroji hitri in pogosto neslišni, kar povečuje nevarnost za pešce in druge udeležence v prometu. Zato poziv vsem uporabnikom slednjih, da pri vožnji prilagodijo hitrost svojim sposobnostim in razmeram, uporabljajo zaščitno opremo in so pozorni na pešce. Kot še poudarjajo na občinski upravi, vabijo vse, da se pridružijo akcijam Evropskega tedna mobilnosti – za bolj čisto in zdravo prihodnost.