V torek bo tudi Pika pozdravila Janjo Garnbret in velenjske prvošolce

Pikina ambasadorka Janja Garnbret
Naš čas

Olimpijsko prvakinjo Janjo Garnbret, večkratno športnico leta v Mestni občini Velenje in članico Šaleškega alpinističnega odseka Velenje, bodo po izjemnem uspehu na letošnjih olimpijskih igrah sprejeli v okviru 35. Pikinega festivala, katerega ambasadorka je že od leta 2022. Sprejem Mestnaobčina Velenje pripravlja v torek, 10. septembra, ob 17. uri na Kapitanovem odru na Titovem trgu.

Ob 17.15 bo župan Mestne občine Velenje Peter Dermol skupaj z našo olimpijko sprejel in pozdravil najmlajše šolarje, ki so letos prvič stopili skozi šolska vrata. 353 prvošolcev bodo obdarili z izvirno slikanico z naslovom Moja prva dorisanka velenjskega avtorja in vrhunskega slovenskega ilustratorja Petra Groznika – Peča. Po obeh sprejemih sledi koncert Z kot Zofka.

Slovenska športna plezalka Janja Garnbret je na poletnih olimpijskih igrah v Parizu osvojila zlato odličje v kombinaciji balvanskega in težavnostnega plezanja. V Parizu je branila zlato odličje z olimpijskih iger v Tokiu leta 2021 in tako že drugič postala olimpijska prvakinja. Janjine olimpijske nastope smo v Velenju še posebej budno spremljali v velenjski olimpijski navijaški točki na Visti ob Velenjskem jezeru. Sprejema se bo udeležil tudi njen osebni trener Roman Krajnik.

Ostale velenjske olimpijce, skupaj z zlatim parastrelcem Frančkom Gorazdom Tirškom, bodo v Velenju sprejeli v okviru dogodka Velenje se predstavi (sobota, 21. september). Prijazno vabljeni na oba sprejema, ki bosta v primeru slabega vremena prestavljena v Rdečo dvorano.