Navdušeni otroci in organizatorji

Postavitev plezalne stene pod kozolcem se je tudi med letošnjimi poletnimi počitnicami izkazala kot dobra odločitev.
Naš čas

Med počitniškimi aktivnostmi Mladinskega centra Šmartno ob Paki najbolj »vroča« plezalna stena – Prvovrstno presenečenje odziv društev

V javnem zavodu Mladinski center Šmartno ob Paki so za letošnje pravkar končane poletne počitnice napovedovali zanimivo in pestro dogajanje za otroke. »Izkazalo se je, da pri tem nismo pretiravali,« so zagotovili zadnji počitniški dan v javnem zavodu. Kot so dejali, se na začetku počitnic vedno sprašujejo, kaj ponuditi otrokom takega, kar jih bo privlačilo, zanimalo. Znova se je izkazalo, so pojasnili, da je bila ureditev plezalne stene dobra odločitev, prav tako (kljub takratnim pomislekom pred njeno ureditvijo) tudi postavitev pod streho kozolca.  

»Kljub vročini in nekaj slabega vremena je bila namreč plezalna steza skorajda vsak dan polna. Za varnost na njej so poskrbeli naši vaditelji, ki so otroke učili plezanja na kar treh tečajih.« Za tiste, ki jih ta športna dejavnost ni pritegnila, so organizirali druge športne aktivnosti in ustvarjalne delavnice, počitniško dogajanje pa sklenili s tridnevno delavnico za otroke od 6. do 15. leta starosti Poletje v digitalnem svetu: postani ustvarjalec!.

»Vsi dogodki so bili zelo dobro obiskani, saj se je digitalnega usposabljanja udeležilo 24 otrok, plezalnega tečaja 27, na športnih in ustvarjalnih delavnicah je sodelovalo po 14 udeležencev, kar je za okolje, kot je Šmartno ob Paki, veliko. Otroci so bili navdušeni, organizatorji pa tudi,« so pridali pri oceni počitniških aktivnosti.

Prepričali so, so še dodali, da so otrokom všeč raznolikosti, dogajanje, da so nekateri s pridom izkoristili priložnost za druženje, za spoznavanje, kaj jih veseli, za spoznavanje vrstnikov. So bili zadovoljni tudi z odzivom društev v okolju, ki so jih pri izvedbi počitniškega programa povabili k sodelovanju? Tudi njihov odziv so v javnem zavodu uvrstili med prvovrstno presenečenje. Odzvali so se člani domačih: turističnega, planinskega, gasilskega, športnega društva, društva prijateljev mladine. Njihovi predstavniki so se z veseljem pripravljali delavnice, na katerih so udeleženci pridobili nova znanja in si razširili obzorja.