September kliče znova k vadbi

Društvo Šola zdravja: septembra se vrača vadba »dihamo z naravo« - Vsak četrtek pri Sončni uri v Sončnem parku

Po počitniškem predahu bodo v Društvu Šola zdravja začeli z jesenskim delom vodenih vadb »Dihamo z naravo«. S septembrom se tako v 23 občin vrača vadba, ki bo potekala na 32 lokacijah, v mirnih kotičkih na prostem. V Velenju se lahko skupini Kostanj pridružite vsak četrtek ob 16. uri. Zbor je v Sončnem parku pri sončni uri.

Aktivnost »Dihamo z naravo« se razlikuje od priljubljene vsakodnevne jutranje vadbe 1000 gibov, ki tudi sicer poteka v organizaciji Društva Šola zdravja. Namen popoldanske aktivnosti je sproščanje uma in zmanjšanje stresa. Vključuje tehnike dihanja, nežno gibanje hrbtenice, vodeno sproščanje in tehniko tapkanja ter tudi kratek sprehod od zbirnega mesta do izbranega kotička v naravi, da lahko že med hojo, »korak-za-korakom« udeleženci sprostijo skrbi vsakdanjika. Tisti, ki so se vadbe, ki jo lahko usvojijo že po prvem obisku, že udeležili, izpostavljajo, da se po njej počutijo lahkotnejše.

Brezplačni vadbi, ki jo vodi usposobljena oseba, se lahko pridruži vsak, ki išče načine sproščanja za izboljšanje psihofizičnega počutja. Projekt podpira tudi Ministrstvo za zdravje. Vadbe bodo potekale do konca oktobra.