Glasbena šola se ponaša z visokim številom vpisanih učencev

Glasbena šola
Naš čas

Šola letos beleži zelo dober vpis, ki presega pričakovanja – Posebej se osredotočajo na promocijo trobil

Do 31. julija se je v velenjsko glasbeno šolo Fran Korun Koželjski vpisalo 924 učencev in dijakov. V šolskem letu bo individualni pouk na osnovni stopnji obiskovalo 754 učencev, predšolsko glasbeno vzgojo 12, glasbeno pripravnico 41, balet 72, plesno pripravnico 46, nadstandardni baletni vrtec pa 25 učencev (skupaj je v program ples vpisanih 143 učencev). Skupno je vpisanih 188 prvošolcev.
Ravnatelj šole Boris Štih je z navdušenjem spregovoril o začetku novega šolskega leta: »Moram reči, da smo zelo zadovoljni, saj šola letos beleži zelo dober vpis, ki presega pričakovanja, in se že veselimo, da bomo lahko novim mladim glasbenikom posredovali glasbeno znanje.«

Zanimanje za inštrumente narašča

Ko govorimo o zanimanju za posamezne inštrumente, je ravnatelj poudaril, da so priljubljeni predvsem flavta, kitara in klavir, kar je že dolgo stalnica. Vendar pa se šola letos posebej osredotoča na promocijo trobil. »Zelo načrtno smo delali na tem, da povečamo zanimanje za trobila. V naslednjem šolskem letu bomo imeli dodatnega profesorja za trobento, kar bo okrepilo našo dejavnost na tem področju.« To pomeni, da bodo tudi šolski orkestri pridobili dodatno moč, kar bo omogočilo lažjo organizacijo dela.

Gostovanje osnovnošolskih oddelkov

V tem šolskem letu bodo gostili dva oddelka četrtih razredov OŠ Mihe Pintarja Toleda. Ravnatelj se zaveda, da so starši sprva izrazili skrb glede organizacije malice za njihove otroke, saj je šola v preteklosti gostila tri oddelke Centra za vzgojo otrok s posebnimi potrebami. »Glede tega smo se z ravnateljem osnovne šole že vse dogovorili. Otroci bodo imeli malico kar na glasbeni šoli, tako da ne bo treba hoditi na drugo lokacijo,« je pojasnil Štih in dodal, da verjame, da bo vse potekalo brez težav ter v zadovoljstvo vseh vpletenih. Novo šolsko leto torej prinaša številne novosti, predvsem pa veliko priložnosti za mlade glasbenike, ki se bodo pridružili šoli, ki z vsakim letom širi svojo ponudbo in skrbi za kvalitetno glasbeno izobraževanje.