Na dražbi zemljišče za gradnjo 21 stanovanjskih hiš na Gorici (Lipa)

Gorica
mov

Velenje – Na spletni strani Mestne občine Velenje www.velenje.si je objavljena javna dražba za prodajo stavbnega zemljišča v približni velikosti 46.000 m2, ki se nahaja v Krajevni skupnosti Gorica na območju Lipe. Na zemljišču je predvidena zazidava 21 novih stanovanjskih hiš. Izklicna cena za nepremičnino znaša 1.794.000 evrov. Javna dražba bo potekala v četrtek, 12. septembra 2024, ob 13. uri v prostorih MO Velenje.

Zaradi velikega povpraševanja na trgu nepremičnin po stanovanjih in interesa investitorjev za gradnjo je MO Velenje letos že sprejela tri novelacije in pripravlja še šest novelacij obstoječih in novih izvedbenih prostorskih aktov (OPPN), ki bodo omogočile nadaljnji razvoj. V Velenju je potencial za gradnjo približno 800 stanovanjskih enot v obliki večstanovanjskih objektov ter vrstnih in samostojnih stanovanjskih hiš.

Nepremičnina z ID znakom parcela 964 3341/75 v naravi predstavlja travnik in stihijsko nastale vrtičke in se nahaja na vzhodnem delu Lipe, in sicer med avtobusnim obračališčem na Gorici in Petrolovo bencinsko črpalko pri trgovskem centru Velenjka. Nepremičnina ima status stavbnega zemljišča, ki se prodaja zaradi gradnje stanovanjske soseske z zunanjo ureditvijo skladno z Odlokom o zazidalnem načrtu Lipa-vzhod (Uradni vestnik MO Velenje, št. 7/21 – uradno prečiščeno besedilo). Besedilo javne dražbe je objavljeno na povezavi https://www.velenje.si/za-obcane/javne-objave-in-razpisi/.
Glede nakupa stanovanj tečejo pogovori s Stanovanjskim skladom Republike Slovenije, z Evropsko investicijsko banko pa o možnostih pridobitve ugodnejših kreditov.