Otroci imajo zelo radi hišne ljubljenčke

Zabavne srede v Knjižnici Velenje
Naš čas

Počitniške srede v knjižnici so priljubljene tako med otroki kot tudi starši, babicami in dedki – Nadaljevale se bodo tudi v avgustu

Velenje, 30. julija – Knjižnica Velenje tudi letos prireja počitniške zabavne srede, ki so  postale stalnica poletnega dogajanja za otroke. Vsako sredo ob 10. uri se otroci zberejo na različnih delavnicah in dogodkih, kjer se zabavajo, učijo in spoznavajo nove prijatelje. Na eni od julijskih sred so v knjižnici gostili terapevtskega kužka Bena, ki je prišel v spremstvu svojih vodnic, Mojce in Špele iz društva Tačke pomagačke.

»Dogodek je bil posvečen pravilnemu pristopu do psa, spoznavanju, kaj kužki radi počnejo poleti, kako je treba skrbeti zanje ter kako naj otroci pristopijo k njim. Ob zaključku smo predstavili tudi nekaj pravljic o kužkih, ki si jih otroci lahko izposodijo v knjižnici,« je povedala višja bibliotekarka Brina Zabukovnik Jerič. Začeli so s politično pravljično angleščino, prvo sredo v juliju, nadaljevali z odkrivanjem poti skrivnosti škrata Bisera, in izdelovanjem zeliščnih medaljončkov, kjer so spoznali zelišča.

Dogodki, ki so navdušili

Med najbolj priljubljenimi dogodki so bili prav zagotovo obiski živali. »Vsako leto povabimo kužke v knjižnico, letos prvič v sodelovanju z društvom Tačke pomagačke. Odziv je vedno zelo velik, otroci imajo zelo radi hišne ljubljenčke, še posebej pse. Pomembno je, da se naučijo pravilnega ravnanja z njimi, predvsem poleti,« je dodala Brina Zabukovnik Jerič. Počitniške srede v knjižnici so priljubljene tako med otroki kot tudi starši, babicami in dedki, ki pripeljejo svoje vnuke. »Nekatere stvari pripravljamo že več let, ker vemo, da so zelo dobro obiskane, na primer tudi z igračami promoviramo našo Igroteko, ker imamo ogromno družabnih iger, izobraževalnih igrač, miselnih iger in konstrukcijskih igrač, ki so otrokom zelo všeč. Povezujemo se tudi z raznimi društvi in se trudimo, da otrokom ponudimo čim bolj raznolike in zanimive aktivnosti.«

Program za avgust

  • 7. avgusta: Delavnica z društvom zeliščarjev Velenje, kjer bodo otroci izdelovali zeliščne šopke in spoznavali zelišča.
  • 14. avgusta: Pravljična joga, ki jo bo vodila Nina Časl. Otroci bodo poslušali pravljico in se razgibali.
  • 21. avgusta: Lego delavnica, kjer bodo otroci ustvarjali s kockami.
  • 28. avgusta: Plesna delavnica s Plesno šolo Spin, kjer se bodo otroci naučili nekaj plesnih korakov.