Posledice nedavnega neurja

Šmartno ob Paki
Naš čas

Šmartno ob Paki – Nedavno neurje, ki je znova pustošilo predvsem na Koroškem in v Zgornji Savinjski dolini, je povzročilo precejšnje posledice tudi v Občini Šmartno ob Paki.

Za seboj je pustilo veliko dela pri urejanju strug potokov Prelp v vaški skupnosti Skorno in Hudi potok. Na občinski upravi so zatrdili, da so o tem takoj obvestili Direkcijo RS za vode, odgovorno za upravljanje in vzdrževanje vodotokov, in ta je že začela s sanacijo. Najhuje je bilo pri propustu pod železnico na Hudem potoku in pri propustu Kodrun na Prelpu, kjer je bil poškodovan tudi zasebni vodovod. Prav tako je občinski preglednik ugotovil, da je neurje precej poškodovalo cestno infrastrukturo, predvsem v naseljih Skorno, Veliki Vrh, Gavce in Rečica ob Paki. Posledice so bile vidne zlasti na poškodovanih makadamskih cestah in bankinah, zamašeni so bili propusti in zadrževalniki.

Občinska uprava in pristojne službe si prizadevajo za čim hitrejšo sanacijo posledic, zagotavljajo odgovorni in prosijo občane za potrpežljivost.