Dočakali javno razgrnitev osnutka sklepa o odstranitvi objektov

Podgora
Naš čas

Pripombe, mnenja, predloge zbirajo na upravi Občine Šmartno ob Paki do 7. avgusta – Civilna iniciativa: nismo proti selitvi, ampak za delno preselitev

Služba Vlade Republike Slovenije po poplavah in plazovih je prejšnji teden občinama Šmartno ob Paki in Braslovče poslala osnutek sklepa vlade o določitvi objektov, katerih odstranitev je nujna in v javno korist. Gre za tako imenovani osmi paket za odstranitev predvidenih objektov, v katerega je zajetih skupno 116 objektov z območja Podgore, Rečice ob Paki in Letuša. Osnutek sklepa temelji na strokovnem mnenju Državne tehnične pisarne in sklepu Sveta Vlade Republike Slovenije za obnovo. Vsi navedeni dokumenti so že v javni razgrnitvi. Ta bo trajala do vključno 7. avgusta, v tem času bo možno podati predloge, mnenja in pripombe.

Na šmarški občinski upravi so povedali, da sta osnutek sklepa in sklep vlade razgrnjena na občinski oglasni deski, strokovno mnenje Državne tehnične pisarne pa je zaradi obsega (88 strani) v tiskani obliki za ogled na voljo v prostorih občinske uprave. Vsi dokumenti so objavljeni tudi na spletni strani Občine Šmartno ob Paki ter na spletni strani Službe Vlade Republike Slovenije za obnovo po poplavah in plazovih. V izreku sklepa med drugim piše, da je Svet Vlade RS za obnovo soglasno sklenil, »da se zaradi ogroženosti na območju levega brega reke Savinje in sotočju rek Savinje ter Pake v Občini Braslovče in Občini Šmartno ob Paki odstranijo vsi objekti na podlagi predstavljene opcije v naseljih Roje in Podgora«. V Občini Šmartno ob Paki je od 116 za odstranitev predvidenih 32 objektov.

...

Celoten članek si preberite v današnjem Našem času.