Uspeh se pomnoži, ko se znanje deli in delo razdeli

Niko Medved
Naš čas

V Skazi, ki nosi naziv družini prijazno podjetje, izvajajo številne aktivnosti, prilagojene družinam in posameznikom

Velenje, 19. julija – »Povezovanje naših ekip je eden od temeljnih fokusov, saj verjamemo, da se uspeh pomnoži, ko se znanje deli in delo razdeli. Zato na različne načine stremimo k dobrobiti in zadovoljstvu naših zaposlenih ter ustvarjanju prijetnega in podpornega delovnega okolja,« je na naše vprašanje, katere spodbude imajo v Skazi za spodbujanje inovativnosti in angažiranosti zaposlenih, odgovoril Niko Medved, pomočnik direktorja podjetja Skaza. Zastavili smo mu še nekaj vprašanj.

Kako gradite svojo zgodbo kot družini prijazno podjetje?

»Režijskim delavcem omogočamo prilagodljiv delovni čas in delo od doma. To sta dva ukrepa, s katerima prispevamo k usklajevanju poklicnega in zasebnega življenja. Žal pa zaradi narave njihovega dela to ni možno za sodelavce v proizvodnji. Smo pa že lani v proizvodnji uvedli 3-izmenski delovnik, s čimer smo se približali tudi našim proizvodnim delavcem.

Delo od doma je možnost, ki jo izkorišča približno tretjina vseh zaposlenih v Skazi. Sodelavci v režiji imajo možnost dela od doma enkrat tedensko, a smo v zvezi z večjim obsegom dela od doma odprti za posamezne dogovore s sodelavci. Imamo tudi vnaprej dogovorjen sistem dela, v okviru katerega smo vsi v podjetju prisotni ob določenih dnevih, ko imamo koordinacije, sestanke in izobraževanja. Menimo, da je ta praksa danes izjemno pomembna, saj pomaga pri usklajevanju družinskega in poklicnega življenja ter zmanjšuje čas, porabljen za pot v službo.

Kot družini prijazno podjetje izvajamo tudi nekaj drugih aktivnosti, med njimi so Skazalčkov počitniški teden, srečanje z mamicami na porodniškem dopustu, darila za novorojenčke in mladoporočence, prost dan za uvajanje v vrtec, prvo- in drugošolcev v šolo, sprejem prvošolcev in obdarovanje v podjetju, obdarovanje otrok zaposlenih s predstavo, prost dan za spremljanje otroka na informativni dan idr.«

...

Celoten intervju si preberite v današnjem Našem času.