Uniforest je že zdavnaj prerasel slovenske meje

Uniforest
Naš čas

Nov mejnik za podjetje Uniforest: odprtje objekta napredne proizvodnje – Vlaganje v napredne, digitalne in trajnostne procese je korak v pravo smer

Latkova vas, 11. julija – Podjetje Uniforest, d. o. o., je odprlo vrata novega objekta napredne proizvodnje. V industrijski coni v Latkovi vasi so s slavnostnim dogodkom, ki ga je obiskalo več kot 500 gostov, obeležili pomemben korak v tehnološkem razvoju podjetja.
Pester program ob odprtju na novo postavljene napredne proizvodnje se je svečano pričel z nagovorom direktorja podjetja Draga Pintarja: »Ta dan simbolizira vrhunec našega dosedanjega dela, vztrajnosti in nenehnega prizadevanja za inovacije in napredek. Je prelomnica, ki se ne zgodi vsak dan, zato jo s posebnim občutkom dodajamo v zgodbo o podjetju Uniforest.«

Investicija v boljšo prihodnost za vse

Investicija v projekt postavitve napredne proizvodnje je bila pretežno financirana z lastnimi sredstvi, podjetje pa je projekt tudi uspešno prijavilo na razpis za pridobitev subvencije. »Investicija je bila precejšen zalogaj, a zavedamo se, da nam lahko stabilnejši jutri omogočita le avtomatizacija oziroma robotizacija. Vlaganje v napredne, digitalne in trajnostne procese je korak v pravo smer,« pojasnjuje direktor.

Ocenjena vrednost projekta je znašala skoraj 8 milijonov EUR, pričakuje pa se, da bo končna vrednost investicije višja. Subvencija iz naslova razpisa Spodbujanje velikih investicij za večjo produktivnost in konkurenčnost v Republiki Sloveniji v višini 2.864.520 EUR je financirana s sredstvi Evropske Unije – NextGenerationEU.

Napredne in trajnostne rešitve ter optimalen prostorski izkoristek

Objekt se razprostira na 4.500 m2 tlorisne površine. Za potrebe širitve proizvodnje v prihodnosti imajo na voljo še 1.000 m2 površine na podestu, kjer se trenutno na manjšem delu nahajata tehnični prostor in klimat. V severnem delu objekta bodo potekale tehnologije laserskega razreza, krivljenja in obdelave pločevine ter ročno in robotsko varjenje. Za potrebe skladiščenja pločevine bo na voljo visokoregalno avtomatsko skladišče s 420 paletnimi mesti. Glede na plan razreza bo pločevina iz skladišča avtomatsko prispela na laser za razrez pločevine.

Ko bo material pripravljen za varjenje, ga bodo komisionerji pripeljali v varilnico v zato pripravljene regale z izvlečnimi policami. Celotna varilnica je pokrita z mostnimi žerjavi, ki bodo omogočali lažjo in hitrejšo manipulacijo z materialom. Za potrebe odsesovanja dimnih plinov bo skrbel Aignerjev sistem prezračevanja. S pomočjo talnih difuzorjev bodo v halo vpihovali svež zrak, ki bo dvigoval dimne pline, le-ti pa se bodo odsesovali s pomočjo odsesovalnega sistema. V vročih poletnih dneh bodo lahko z istim sistemom halo tudi ohlajevali. Če to ne bo dovolj, imajo novi objekt tudi sistem talnega pohlajevanja in pozimi ogrevanja.

Več kot 30 let ustvarjanja in razvijanja podjetja

»Kot bi bilo danes, se spominjam leta 1998, kako smo se veselili odprtja prvih poslovnih prostorov v Dobriši vasi. 26 let kasneje pa odpiramo vrata popolnoma novega objekta napredne proizvodnje, za katerega sem prepričan, da narekuje novo, sodobno obdobje podjetja. Odpira vrata v tehnološki razvoj, v napredne, digitalne in trajnostne procese. Ta objekt nam bo omogočil doseganje maksimalne produktivnosti in visoke stopnje fleksibilnosti, kar je danes ključnega pomena za uspešno poslovanje,« se je direktor podjetja spominjal začetkov in se za več kot 30 let sodelovanja zahvalil vsako leto širši interdisciplinarni ekipi sodelavcev.
»Prvi prelom za podjetje je bila širitev ponudbe od klasičnih hidravličnih vitlov na G-vitle, ki smo jih pred kratkim nadgradili na novo PROFI linijo. Še en zelo pomemben prelom je zaznamoval korak na področju rezalno-cepilnih strojev, s katerimi smo se uspešno soočili s številnimi izzivi. Delo z gozdarskimi stroji je zahtevno in ob neprimerni rabi ali neustrezni opremi tudi nevarno. Zato v razvojnem oddelku Uniforesta že v fazi konstruiranja sledimo načelom, da so naši stroji uporabniku prijazni in varni,« je povedal vodja razvoja Marko Polak.

Zagotoviti visoke standarde varnosti in enostavnosti uporabe stroja je njihov dnevni izziv, ki ga pa z ekipo uspešno premagujejo.