Rezultati poklicne in splošne mature na ŠC Velenje

Na Elektro in računalniški šoli so se razveselili kar petih zlatih maturantov.
Naš čas

Z letošnjimi rezultati so izjemno zadovoljni

Maturanti poklicne in splošne mature so v začetku julija nestrpno pričakovali rezultate preizkusa svojega srednješolskega izobraževanja. 4. julija so tudi maturanti šol Šolskega centra Velenje slavnostno sprejemali spričevala poklicne mature, 11. julija pa še splošne.

Rezultat letošnje mature na ŠCV je odličen – od 85 kandidatov, ki so maturo v celoti opravljali v spomladanskem delu, jih je bilo 79 uspešnih, kar predstavlja 93 %, in je, kot že nekaj let zapored, nad slovenskim povprečjem, ki letos znaša 92 %. Kar 20 maturantov je doseglo 25 točk in več oz. odličen uspeh na maturi, kar predstavlja skoraj četrtino dijakov.

Zlati in diamantni

Na Elektro in računalniški šoli so se razveselili petih zlatih maturantov. To so Timotej Kompare, Gorazd Kotnik, Jan Mrkonjić, Miha Podgoršek in Lara Zaverla ter diamantnega maturanta Anžeta Maja Blagusa.
Svojo srednješolsko zgodbo je na Šoli za storitvene dejavnosti zaključilo 25 maturantk in maturantov. 6 jih je z uspešno opravljeno poklicno maturo pridobilo poklic gastronomsko-turistični tehnik/tehnica, 14 dijakov poklic ekonomski tehnik/tehnica, 5 pa gastronomski tehnik/tehnica. Izjemen uspeh je dosegla zlata maturantka Tina Knez, dijakinja programa Ekonomski tehnik. Med najboljše med odličnimi pa se je z osvojenimi vsemi točkami na poklicni maturi zapisala diamantna maturantka programa Ekonomski tehnik Lajla Suljič. Na Šoli za strojništvo, geotehniko in okolje je zlati maturant Aljaž Gajšek.

Rezultat letošnje mature na gimnaziji je odličen – 93-odstoten.
Naš čas

Najboljši gimnazijci

»Odplujte iz svojega varnega pristana. Ujemite vetrove. Raziskujte. Sanjajte. Odkrivajte. Naj bo vaša prihodnost svetla in polna uspeha in naj vas pot vedno pripelje nazaj v domači kraj,« je gimnazijskim maturantom na svečanosti sporočila ravnateljica Gimnazije Velenje Gabrijela Fidler. Zlati maturanti so postali Kim Fricelj, Eva Jesenko, Vida Ramšak, Ambrož Sovič, Andraž Železnik, Blaž Peter Brunšek, Nives Gošnjak in Matjaž Meža.
Predstavitve najuspešnejših maturantov bomo objavili v prihodnjih številkah Našega časa.