Najstarejši je bil iz leta 1928

Pilihov memorial
Naš čas

11. Pilihov memorial od Šmartnega ob Paki do velenjske Viste – Predstava starodobnih avtomobilov in motorjev

Velenje, 6. julija – Start udeležencev letošnjega 11. Pilihovega memoriala, ki ga je tradicionalno organiziralo društvo AMD-DLT Šmartno ob Paki, je bil v Martinovi vasi, kjer jih je poleg predsednika društva Slavka Šketa pozdravil tudi župan Janko Kopušar. Po zajtrku je sledila panoramska vožnja skozi Šoštanj do Velenja, kjer je na ploščadi na Visti potekal osrednji del dogodka.

Društvo Moto Gymkhana Slovenija je predstavilo spretnostno vožnjo s sodobnimi motorji. Sledila je spretnostna vožnja, tekmovanje udeležencev še s starodobnimi vozili. Udeleženci so pokazali svoje poznavanje in izkušnje z jeklenimi starodobnimi konjički in najboljši so prejeli priznanja. Tokrat se je dogodka udeležilo okoli 100 starodobnih vozil. Najstarejše vozilo med avtomobili je bil Ford A, letnik 1928, lastnika Mirka Remsa. Med motorji pa Sertum 250, letnik 1935, lastnika Andreja Cestnika, ki je kljub težki obvladljivosti vozila na spretnostni vožnji dosegel drugo mesto.

Društvo AMD-DLT Šmartno ob Paki se zahvaljuje Občini Šmartno ob Paki, Občini Šoštanj in Mestni občini Velenje za vso podporo in pomoč. Društvo ima v Šmartnem ob Paki svoj lastni Muzej tehnične kulture po 2. sv. vojni, ki si ga je možno po predhodni najavi tudi ogledati.