Podnebno energetska pisarna na novi lokaciji

Podnebno energetska pisarna na novi lokaciji
Naš čas

V Velenju so v Kreativnem centru Čuk odprli podnebno-energetsko pisarno, v kateri bodo občanom brezplačno nudili svetovanja z več področij, in sicer energetike, gradnje, trajnostne mobilnosti, odpadkov oz. krožnega gospodarstva in zelenega gospodarstva. Poleg svetovanj bodo organizirali tudi delavnice, predavanja in različne dogodke, s katerimi bomo ozaveščali in izobraževali javnost.

V sklopu pisarne bodo na voljo: svetovalna mreža Ensvet (Eko sklad), brezplačna pomoč pri odločitvah glede energetskih naložb, kontaktna točka OVE (Borzen), neodvisni strokovnjaki bodo nudili pomoč pri pridobivanju sredstev za ukrepe učinkovite rabe energije ter za programe podpore obnovljivih virov energije. Zavod Kssena bo nudil svetovanja s področja energetskih pregledov stavb in izdelave energetskih izkaznic, Komunalno podjetje Velenje pa informacije glede preobrazbe sistema daljinskega ogrevanja.

Podnebno-energetska pisarna je odprta ob ponedeljkih, sredah in petkih od 9. do 12. ure, ob torkih in četrtkih pa od 14. do 17. ure. Njihov e-naslov je pep@velenje.si, telefonska številka pa 070 916 077.