Glasbena čestitka rudarjem za praznik

Koncert
Naš čas

Najlepšo čestitko za stanovski praznik je rudarjem, hkrati pa tudi vsem aktivnim in upokojenim delavcem Premogovnika Velenje ter prebivalkam in prebivalcem Šaleške doline, pripravil 3. julija Pihalni orkester Premogovnika Velenje pod vodstvom Antona Vrzelaka.
Prijeten ambient Starega trga v Starem Velenju so pod večer poleg godbenikov napolnili številni poslušalci in z navdušenjem pozdravljali lahkoten glasbeni program z odličnimi gosti. Z orkestrom so zapeli Polona Jazbec in člani Ansambla Stil, zaplesali so člani ŠFD Koleda.

Repertoar je bil res pester in z njim so člani orkestra dokazali, da glasba nima meja. Potem ko so predstavili glasbo vseh štirih sosednjih držav Slovenije, so zavili med slovenske popevke, narodno-zabavno in filmsko glasbo. Poseben poudarek pa so dali  udarnim ritmom koračnic, ki vsako leto spremljajo rudarje na paradi ob prazniku.

S koncertom se je orkester želel tudi zahvaliti Premogovniku Velenje kot dolgoletnemu glavnemu pokrovitelju za vso podporo in pomoč pri delovanju.