Svet je naš dom, če za trenutek odmislimo meje in politične situacije

Maja Ferme z Mojco Mavec
Naš čas

Majo Ferme navdihujejo različne kulture, narava, arhitektura in ljudje, ki jih srečuje na svojih poteh

Velenjčanka Maja Ferme je podjetnica, modna oblikovalka in popotnica, ki se je podala tudi na potovanje okoli sveta. Njena pot do kariere v modnem oblikovanju je bila dolga in polna ustvarjalnega raziskovanja. Že kot majhna deklica je z veseljem ustvarjala, risala in raziskovala svet okoli sebe. V mladosti je sanjarila o številnih poklicih, vključno z biologinjo, zdravnico in celo astronavtko, saj jo je vse zanimalo in je bila, odkar pomni, raziskovalnega duha.

Po končani velenjski gimnaziji je svoje sanje o umetnosti začela uresničevati z vpisom na zasebno visoko šolo za umetnost, saj je bila prepričana, da bo postala umetnica. Po uspešnem zaključku je svojo izobraževalno pot nadaljevala na Naravoslovno-tehniški fakulteti v Ljubljani, kjer je študirala oblikovanje tekstilij in oblačil, nato pa v New Yorku, kar jo je vodilo v svet mode. Zdaj ustvarja in navdihuje s svojimi edinstvenimi kreacijami.

Kako bi opisali svoj modni slog in ciljno občinstvo vaših blagovnih znamk?

»Imam dve blagovni znamki. Prva, ki ima najdaljšo zgodovino, je Maja Ferme Fashion. Ta linija vključuje večerna in poročna oblačila za posebne priložnosti, kot so poroke, okrogle obletnice, mature in valete. Oblačila so izdelana po meri za vsakega posameznika, tako da se v njih resnično počuti nekaj posebnega in si dogodek zapomni za vse življenje. Uporabljamo naravne materiale in združujemo tradicijo s sodobnimi trendi.
Druga blagovna znamka je Premium Ferme, ki vključuje puloverje, obleke ... In se prodaja po spletu. Namenjena je vsakodnevni uporabi, pri čemer prav tako temeljimo na naravnih materialih, da se ženske in moški v oblačilih počutijo udobno. Našo blagovno znamko Premium Ferme nosi veliko uspešnih žensk in moških, med njimi najboljša šahistka Laura Unuk, priznana baletka Ana Klašnja, TV-voditeljica Mojca Mavec in številne druge uspešne poslovne ženske in moški. Blagovna znamka Premium Ferme je namenjena zmagovalcem v osebnem in poslovnem življenju.«

Kje iščete navdih? Tudi na potovanjih, modnih revijah?

»Navdih je vse okoli nas. Zelo rada potujem, tako sama kot zdaj z družino. Navdihujejo me različne kulture, narava, arhitektura in ljudje, ki jih srečujem na svojih poteh. Poleg tega sledim modnemu dogajanju in aktualnim trendom, ki jih združujem s svojo vizijo. Moda, ki jo ustvarjam, je zgodovinski zapis časa, v katerem živimo in ga soustvarjamo. Kar zadeva vzornike, cenim številne oblikovalce, ki so s svojo inovativnostjo in strastjo pustili pečat v modnem svetu. Vendar pa si prizadevam ustvariti lasten slog, ki odraža moje vrednote in estetiko, ki je del časa, v katerem živimo.«

...

Celoten intervju je na voljo v današnjem Našem času.